10 συμβουλές για την κατάλληλη χρήση αντηλιακού το καλοκαίρι

10 συμβουλές για την κατάλληλη χρήση αντηλιακού το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και είμαστε έτοιμοι για τις παραλίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η φυσιολογική έκθεση στον ήλιο έχει θετικές επιδράσεις. Ο ήλιος δίνει χαρά και αποτελεί πηγή της ζωής. Είναι απαραίτητος μέσω της σύνθεσης της βιταμίνης D στην ανάπτυξη των οστών, λύνει προβλήματα δερματοπαθειών, αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων, ενεργοποιεί τις ορμόνες και βελτιώνει την διάθεση. 

 

Από την άλλή, γνωρίζουμε ότι ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, ο ήλιος και η υπέρμετρη έκθεση χωρίς προστασία ενέχει πολλούς κινδύνους για τον άνθρωπο όπως εγκαύματα, αλλεργικές αντιδράσεις, φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Γνωρίζουμε πως πρέπει να προστατευτούμε με τη σωστή χρήση αντηλιακού; Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντηλιακού ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητες συνέπειες από την έκθεση στον ήλιο.

  1. Διαλέγουμε αντηλιακό σύμφωνα με τον τύπο και το χρώμα του δέρματος, τις δραστηριότητές μας καθώς και την ηλικία.

  2. Εφαρμόζουμε ομοιόμορφα αντηλιακό σε όλες τις περιοχές του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο, 20-30 λεπτά πριν την έκθεση σε αυτόν.

  3. Κάνουμε επανάληψη της επάλειψης με αντηλιακό περίπου ανά 2 ώρες.

  4. Σε περίπτωση που κολυμπήσουμε ή ιδρώσουμε πρέπει να ξαναβάλουμε αντηλιακό.

  5. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό και σε περιπτώσεις που δεχόμαστε έμμεση ακτινοβολία από αντανάκλαση, όπως κάτω από ομπρέλα στην παραλία και στο αυτοκίνητο.

  6. Κοιτάμε την ημερομηνία λήξης των αντηλιακών και προσέχουμε μην τα μπερδεύουμε με αντηλιακά που μας έχουν ξεμείνει από προηγούμενα καλοκαίρια.

  7. Προστατεύουμε τα αντηλιακά από την έκθεση στον ήλιο, γιατί αλλοιώνονται τα συστατικά τους.

  8. Σταματάμε άμεσα τη χρήση του αντηλιακού αν δούμε κάποια δερματική αντίδραση όπως κοκκινίλα.

  9. Δεν χρησιμοποιούμε κοινό αντηλιακό στην περιοχή γύρω από τα μάτια, παρά μόνο ειδικά αντηλιακά για τα μάτια. Για την προστασία της γύρω περιοχής των ματιών και την αποφυγή φωτογήρανσης χρησιμοποιούμε σκούρα γυαλιά ηλίου και μεγάλα καπέλα.

  10. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμα και τις καλοκαιρινές μέρες που υπάρχει συννεφιά, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία παρότι είναι περιορισμένη συνεχίζει να υπάρχει.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και χαρείτε άφοβα τις καλοκαιρινές σας διακοπές