Ανόρθωση Στήθους μετά από εγκυμοσύνη

Ανόρθωση Στήθους μετά από εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που έχουν την ευτυχία να γίνουν μητέρες γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλές αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Μετά από διάστημα 6 μηνών έως 1 χρόνο, το σώμα πολλές φορές επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση πριν την εγκυμοσύνη.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την περιοχή του στήθους. Προβλήματα όπως η πτώση των μαστών, η εμφάνιση ραγάδων, το “άδειασμα” των μαστών και η χαλάρωση του δέρματος είναι συχνά. Η λύση για την ανάκτηση του στήθους και της χαμένης “θηλυκής” αυτοπεποίθησης βρίσκεται στην πλαστική επέμβαση της ανόρθωσης στήθους.

 

Τι είναι η ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους αποτελεί μια πλαστική επέμβαση για την αντιμετώπιση της πτώσης των μαστών. Αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή πλαστική επέμβαση, η οποία όμως απαιτεί ακριβείς χειρισμούς από έμπειρο πλαστικό χειρουργό για να υπάρξει το κατάλληλο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού, υπάρχει διόγκωση του στήθους. Το βάρος του στήθους μεγαλώνει για την γαλακτοφορία και το δέρμα τεντώνει λόγω της αύξησης του μεγέθους του. Κατά την περίοδο του θηλασμού το στήθος “φουσκώνει” και “ξεφουσκώνει”. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στο τέλος οι μαστοί να χάνουν τη στήριξή τους και να “πέφτουν”, το δέρμα να χαλαρώνει και να παρουσιάζει ραγάδες. Η πλαστική επέμβαση ανόρθωσης στήθους αντιμετωπίζει την χαλάρωση και επαναφέρει το στήθος στην στητή μορφή που είχε αρχικά.

 

Πως γίνεται ανόρθωση αν το στήθος έχει “αδειάσει”

Σε αυτή την περίπτωση, μαζί με την ανόρθωση γίνεται συνήθως και ελεγχόμενη αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, έτσι ώστε να αναπληρωθεί ο “χαμένος” όγκος που δείχνει το στήθος “άδειο”. Η γυναίκα θα πρέπει να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα της παρουσιάσει όλες τις εξατομικευμένες λύσεις και επιλογές.

 

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις

Πολλές γυναίκες βρίσκουν ως ευκαιρία την ανόρθωση στήθους για να πραγματοποιήσουν και κάποια διόρθωση στους μαστούς τους που πάντα ήθελαν, αλλά δεν αποφάσιζαν ή δεν έβρισκαν την ευκαιρία να κάνουν. Γυναίκες που έχουν μικρούς μαστούς πραγματοποιούν ταυτόχρονα και αυξητική, ενώ γυναίκες που ενοχλούνταν πάντα από τους πολύ μεγάλους μαστούς τους, βρίσκουν της ευκαιρία για μια μειωτική στήθους. Ακόμη κι άλλες διορθώσεις μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα όπως η διόρθωση μιας εισελκόμενης θηλής.

Ποιες είναι οι τεχνικές για την ανόρθωση του στήθους

Ανάλογα με το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο πλαστικός χειρουργός και τις επιθυμίες της γυναίκας χρησιμοποιείται και η κατάλληλη μέθοδος για την ανόρθωση του στήθους.

Αν το στήθος είναι αρκετά μικρό, γίνεται τομή γύρω από την θηλή. Άλλη συνηθισμένη τεχνική όταν υπάρχει μέτρια πτώση του στήθους είναι η “lolipop”, στην οποία η τομή ξεκινά από την θηλή και φτάνει κατακόρυφα μέχρι την βάση του στήθους. Η πιο συνηθισμένη τεχνική σε περιπτώσεις μεγάλων μαστών με μεγάλη χαλάρωση είναι το ανάποδο Τ, η λεγόμενη “άγκυρα”, στην οποία υπάρχουν από μία τομή οριζόντια και κάθετα στην βάση του στήθους και μία γύρω από την θηλή. Αυτές οι τεχνικές για την τομή δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά, συγκριτικά με άλλες παλιότερες.Τι πρέπει να προσέξει η γυναίκα μετά την ανόρθωση στήθους

 

Η πλαστική επέμβαση της ανόρθωσης στήθους απαιτεί παραμονή στην κλινική για 1 μέρα. Κατόπιν, για την ταχύτερη αποθεραπεία θα πρέπει για τις επόμενες 3 βδομάδες να φορά ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο. Συνήθως μπορεί η γυναίκα να επιστρέψει στην καθημερινότητά της μετά από 1 βδομάδα, ενώ μετά από 1 μήνα θα έχει την δυνατότητα να γυμναστεί κανονικά.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την ιδιότητα της ελκυστικής γυναίκας ταυτόχρονα με τη χαρά της μητρότητας.