Αυξητική στήθους: Ποιο ένθεμα σιλικόνης να επιλέξω;

Αυξητική στήθους: Ποιο ένθεμα σιλικόνης να επιλέξω;

Το επιθυμητό σε μια αυξητική στήθους είναι να υπάρξει μεν αισθητική αύξηση των μαστών αλλά με φυσικότητα. Κλειδί για να επιτευχθεί αυτό είναι η σωστή επιλογή των ενθεμάτων σιλικόνης, ανάλογα με τις αναλογίες του σώματος της γυναίκας (ύψος, βάρος, μέγεθος θώρακα κα.) έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία με σωστές αναλογίες.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ενθέματα σιλικόνης αναλόγως του μεγέθους, του σχήματος, της διαμέτρου της βάσης τους, της προβολής τους, κ.α. Κάθε γυναίκα που προσέρχεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για αυξητική στήθους έχει στο μυαλό την αλλαγή στο μαστό της σε μέγεθος και σχήμα που περίπου επιθυμεί. Είναι φυσικό να μην γνωρίζει ποιό είδος ενθέματος είναι αυτό με το οποίο θα πετύχει αυτές τις αλλαγές. Είναι ευθύνη του πλαστικού χειρουργού να καθοδηγήσει σωστά τη γυναίκα στην επιλογή του ενθέματος.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει:

  • να ενημερώσει λεπτομερώς τη γυναίκα για τη διαδικασία,
  • να συζητήσει αρκετά μαζί της, έτσι ώστε να κατανοήσει κι αυτός ποιά είναι ακριβώς η επιθυμία της,
  • να κάνει εξειδικευμένες μετρήσεις στον υπάρχοντα μαστό και
  • να προβούν μαζί σε δοκιμές με κατάλληλα sizers διαφορετικών μεγεθών.

Η προσομοίωση της αυξητικής στήθους με ειδικό kit βοηθάει πολύ τη γυναίκα να καταλάβει πως θα είναι ο νέος της μαστός. Ο πλαστικός χειρουργός θα δώσει στη γυναίκα να εφαρμόσει επάνω της, με ειδικό pocket bra, αρκετά διαφορετικά μεγέθη ενθεμάτων για να δοκιμάσει και να δει ποιό της ταιριάζει περισσότερο. Θα την προτρέψει να σκεφτεί χωριστά κάθε μέγεθος ενθέματος, πως το νιώθει στο σώμα της και πως αυτό θα επηρεάσει μελλοντικά την καθημερινότητά της καθώς και το στυλ ντυσίματός της.

Αφού γίνει η επιλογή μεγέθους ενθεμάτων θα πρέπει να υπολογιστεί πως θα ταιριάξουν στο σώμα της γυναίκας, με το κατάλληλο περίγραμμα για να επιτευχθεί το κατάλληλο σχήμα του στήθους. Τα ενθέματα μπορεί να είναι στρογγυλά ή ανατομικά-σταγονοειδή. Στην επιλογή λαμβάνεται απαραίτητα υπόψη και η θέση τοποθέτησης του ενθέματος με βάση την προαναφερόμενη συζήτηση μεταξύ γυναίκας και πλαστικού χειρουργού.

Μπορεί πολλά από τα παραπάνω να φαίνονται αρκετά περίπλοκα, όμως ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός στην αυξητική στήθους μπορεί να καθοδηγήσει την γυναίκα να πάρει την σωστή απόφαση για ένα καλό, όμορφο και φυσικό τελικό αποτέλεσμα.