Αυξητική Χειλιών: Μεγάλη αύξηση των επεμβάσεων

Αυξητική Χειλιών: Μεγάλη αύξηση των επεμβάσεων

Η αυξητική χειλιών είναι μια επέμβαση που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Όλο και περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για να αποκτήσουν μεγάλα και σαρκώδη χείλη, τα οποία ταυτόχρονα να φαίνονται φυσικά. Χείλη όπως της Αντζελίνας Τζολί και της Σκάρλετ Γιόχανσον θεωρούνται τα πιο ελκυστικά και αποτελούν πρότυπα κι επιθυμίες πολλών γυναικών.

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, πάνω από 26.000 επεμβάσεις αυξητικής χειλιών έγιναν το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή μία επέμβαση κάθε 20 λεπτά. Η ραγδαία αυτή άνοδος είναι πάνω από 50% συγκριτικά με το 2013. Σύμφωνα με την μελέτη, η πλαστική στα χείλη αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς συγκριτικά με την αυξητική στήθους. Ο λόγος είναι ότι στην αυξητική χειλιών τα αποτελέσματα έχουν βελτιωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και οι γυναίκες πλέον συζητούν ανοικτά τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η αυξητική χειλιών θεωρείται πλέον διαδικασία “ρουτίνας” για έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Η διάρκεια του αποτελέσματος μιάς αυξητικής χειλιών εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Απορροφήσιμα υλικά όπως πχ το υαλουρονικό έχουν παροδική δράση κάποιων μηνών, ενώ τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε μόνιμο αποτέλεσμα.

Η διαδικασία εφαρμογής γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 10 λεπτά στις περιπτώσεις ενέσιμων υλικών και λίγο περισσότερο στις περιπτώσεις εφαρμογής μόνιμου ενθέματος. Συνήθως, το άτομο μπορεί αυθημερόν να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επέμβαση θα πρέπει πάντα να είναι στα πλαίσια των κανόνων αρμονίας με το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό, σαν να μην έβαλε το χέρι του ο πλαστικός χειρουργός. Άρα ο στόχος δεν είναι το “φούσκωμα” των χειλιών αλλά το όμορφο σχήμα με τον κατάλληλο όγκο, ανάλογα φυσικά και με το τι ταιριάζει στο πρόσωπο για να υπάρχει ισορροπία όλων των χαρακτηριστικών του.

Πλέον, την επέμβαση την πραγματοποιούν γυναίκες όλων των ηλικιών, από νεαρές κοπέλες μέχρι γυναίκες άνω των 60. Στις μικρότερες ηλικίες, συνήθως, μας ενδιαφέρει η βελτίωση του όγκου των χειλιών. Στις μεγαλύτερες ηλικίες, επειδή με την πάροδο των χρόνων τα χείλη ζαρώνουν και μικραίνουν, προσπαθούμε να φέρουμε τα χείλη στην νεανική εικόνα που είχαν σε μικρότερη ηλικία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το τελευταίο έτος μια νέα μέθοδος αυξητικής χειλιών, η αυξητική χειλιών Natural Move, έχει προστεθεί στη «φαρέτρα» του πλαστικού χειρουργού με στόχο το καλύτερο, φυσικό αποτέλεσμα. Η Αυξητική Χειλιών Natural Move είναι ένας συνδυασμός ενός νέου υαλουρονικού, ειδικά σχεδιασμένου για τα χείλη και μιας ιδιαίτερης μεθοδολογίας εφαρμογής του. Η εφαρμογή γίνεται με εξειδικευμένα εργαλεία και ειδικό χειρισμό από τον ειδικό πλαστικό χειρουργό, ώστε να υπάρχει ομαλή διάχυση του προϊόντος. Το νέο υαλουρονικό είναι σχεδιασμένο να έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα με στόχο να «ακολουθεί» τις κινήσεις και τους μορφασμούς του προσώπου. Αποτέλεσμα είναι τα χείλη να τονίζονται με φυσικότητα σε κάθε κίνηση του προσώπου.