Γυναικομαστία: Μόνιμη λύση σε ένα αντρικό πρόβλημα

Γυναικομαστία: Μόνιμη λύση σε ένα αντρικό πρόβλημα

Με τον όρο γυναικομαστία εννοούμε την κατάσταση του άνδρα που το στήθος του είναι αρκετά μεγαλύτερο από το φυσιολογικό και παρουσιάζει γυναικεία χαρακτηριστικά. Τα αίτια που προκαλούν γυναικομαστία στους άνδρες ποικίλουν. Μπορεί να είναι κληρονομικά ή επίκτητα. Η αρχική προσέγγιση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας πρέπει να είναι η διερεύνηση των αιτιών που την έχουν προκαλέσει.

γυναικομαστια

Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανιστεί σε 3 στάδια της ζωής του άνδρα:

Βρεφική ηλικία. Κατά την βρεφική ηλικία η γυναικομαστία ενδέχεται να οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα προλακτίνης.

Εφηβική ηλικία. Στην εφηβεία εμφανίζονται περίπου οι μισές περιπτώσεις γυναικομαστίας. Περίπου σε 8 στις 10 περιπτώσεις υποχωρεί κατά την ενηλικίωση. Σε αυτές που δεν υποχωρεί, το πρόβλημα είναι και το μεγαλύτερο και επηρεάζει την ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση του νεαρού άνδρα, τη σχέση του με το άλλο φύλο και την κοινωνικοποίησή του. Ο νέος άνδρας νιώθει αμφιβολία για τον ανδρισμό του και αποκτά χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

3η ηλικία. Στους ηλικιωμένους άνδρες, η γυναικομαστία εμφανίζεται συχνά λόγω της μείωσης της τεστοστερόνης καθώς και της ελαστικότητας του δέρματος.

Όλο και περισσότεροι άνδρες σκέφτονται σήμερα την καταπολέμηση της γυναικομαστίαςσυγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια. Η επιθυμία για αρρενωπή εικόνα δεν είναι πλέον “ταμπού” και βοηθά στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του σύγχρονου άνδρα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον ασθενή ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες:Γυναικομαστία. Είναι η περίπτωση που υπάρχει γενικά διευρυμένος αδενικός ιστός στην περιοχή του στήθους. Πρόκειται για περιπτώσεις πραγματικής γυναικομαστίας.Ψευδογυναικομαστία. Είναι η περίπτωση που υπάρχει περισσότερος λιπώδης ιστός από το φυσιολογικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με συσσώρευση λίπος (ψευδογυναικομαστία), η οποία αντιμετωπίζεται επιτυχώς με μια συνεδρία λιποαναρρόφησης. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Στην “πραγματική” γυναικομαστία η αντιμετώπιση γίνεται με εκτομή του αδένα του μαστού.

Η γυναικομαστία δεν αποτελεί πλέον ταμπού κι όλο και περισσότεροι άνδρες αναγνωρίζουν το πρόβλημα, ενημερώνονται, επιθυμούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και το συζητούν μεταξύ τους ανοιχτά. Η επίσκεψη σε πλαστικό χειρουργό για ολοκληρωμένη, προσωπική ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για τη μόνιμη διόρθωση αυτού του αισθητικού προβλήματος, που επιβαρύνει ψυχολογικά το σύγχρονο άνδρα.

Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί πλήρη ενημέρωση για τη γυναικομαστία και την αντιμετώπισή της, καθώς το κάθε άτομο έχει ιδιαιτερότητες. Πριν την απόφαση για μόνιμη αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, είναι απαραίτητη μια λεπτομερής, προσωπική ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού σχετικά με το αισθητικό πρόβλημα της γυναικομαστίας και τη δυνατότητα που έχει ο πλαστικός χειρουργός για βελτίωση της αισθητικής σας.