Κόστος – Τιμές για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Το κόστος της Πλαστικής Χειρουργικής

Το κόστος μιας πλαστικής επέμβασης διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της διαδικασίας, τη διαφορετικότητα της επέμβασης, το κόστος των υλικών (αν χρειάζονται), το είδος της εφαρμοζόμενης αναισθησίας (αν χρειάζεται), το κόστος του χειρουργείου, το κόστος της κλινικής.

Υπάρχουν διαδικασίες της πλαστικής  χειρουργικής που πραγματοποιούνται εντός ιατρείου [π.χ. διαδικασίες που απαιτούν εφαρμογή laser και άλλες στις οποίες χρησιμοποιούνται ενέσιμα υλικά (πχ botox, υαλουρονικό, πολυγαλακτικό οξύ)], και άλλες σε ιδιωτική κλινική (πχ ρινοπλαστική, αυξητική μαστών, λιποαναρρόφηση ). Διαδικασίες που επιβαρύνονται με τη χρήση υλικών (πχ ενθέματα σιλικόνης, υαλουρονικό) ή άλλες στις οποίες δεν υπάρχει τέτοια χρέωση (πχ εμφυτεύσεις λίπους, κοιλιοπλαστική, κ.α.). Διαδικασίες που  πραγματοποιούνται με τοπική και άλλες με γενική νάρκωση.

Ειδικότερα,  το κόστος της κλινικής διαφοροποιείται ανάλογα με την κλινική (κάθε κλινική έχει διαφορετικό κοστολόγιο-τιμολόγιο, αναλόγως το όνομά της, το δωμάτιο που θα διαλέξετε, το marketing plan που ακολουθεί, την πολυτέλεια που προσφέρει, κ.α.). Φυσικά, σε περίπτωση που δεν είναι απαραίτητο η διαδικασία να γίνει στο χώρο κάποιας κλινικής και γίνει στο ιατρείο, τότε η επιβάρυνση περιορίζεται σημαντικά. Εξάλλου, διαφορά στην τιμολογιακή τους πολιτική εμφανίζουν οι κλινικές ανάλογα με την πόλη της Ελλάδος που δραστηριοποιούνται, όπως έχει διαπιστώσει κατά τις επισκέψεις του ο κ. Χριστόπουλος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Τρίπολη).

Επίσης, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα και με το είδος της επέμβασης, τη χρήση ή όχι μηχανήματος laser, ραδιοσυχνοτήτων, κ.α. , η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και την ποιότητα των υλικών, που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν.

Φυσικά, κάθε πλαστικός χειρουργός εκτιμά τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει, με τα ιδιαίτερα, προσωπικά του κριτήρια. Να είστε σίγουροι/ες ότι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί γνωρίζουν τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά και το 80% αυτών καθορίζει τις τιμές του έτσι ώστε να μην αποκλίνουν πολύ από τις μέσες τιμές της αγοράς.

Όσο και εάν ψάξετε θα δείτε ότι ο ένας από τον άλλον ιατρό έχουν 10% έως 15% απόκλιση στο κόστος της αμοιβής τους κι αυτό που διαφέρει αρκετά είναι το κόστος της κλινικής. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κόστος ξεφεύγει πολύ, αλλά αυτές είναι πολύ λίγες και πρέπει να δώσετε προσοχή μήπως υποκρύπτουν κάτι. Υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις μπορεί να κρύβουν παγίδες και στην ουσία να τις πληρώσετε πολύ πιο ακριβά από όσο φαντάζεστε. Αντίστοιχα, υπερβολικά υψηλές χρεώσεις μπορεί επίσης να κρύβουν παγίδες ή στην πράξη ένα μέρος των χρημάτων που πληρώνετε να είναι για την διαφημιστική προβολή του ιατρού.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι συνήθως η τιμή που δίνει ένας πλαστικός χειρουργός για μία συγκεκριμένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής αφορά όχι μόνο στην δικιά του αμοιβή, αλλά σε ένα σύνολο χρεώσεων, που συνήθως αποτελούν και την ολοκλήρωση όλων των βασικών οικονομικών υποχρεώσεων του ατόμου έως ότου ολοκληρωθεί το βασικό κομμάτι της επέμβασης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσει το ενδιαφερόμενο για την επέμβαση άτομο, έτσι ώστε να διευκρινίσει πριν από την επέμβαση ότι η τιμή, το κόστος που του αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός του, περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την επέμβαση και όχι ότι υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, οι οποίες στο τέλος της επέμβασης θα του αυξήσουν το τελικό κόστος. Επίσης, προσπαθήστε να διευκρινίσετε με το γιατρό σας από πριν, ποιος θα πληρώσει το επιπλέον κόστος σε περίπτωση επιπλοκής, που είναι ένα τυχαίο γεγονός, χωρίς να ευθύνεται κάποιος συγκεκριμένα.

Προσοχή που χρειάζεται σε μια επέμβαση πλαστικής σε σχέση με το κόστος

Τι περιλαμβάνει η τιμή που αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός; Διευκρινίστε αν περιλαμβάνει, εκτός από την αμοιβή του, και τις υπόλοιπες χρεώσεις, όπως αμοιβή αναισθησιολόγου, κόστος κλινικής (για πόσες ημέρες), κόστος υλικών (ενθέματα, υαλουρονικό, μπότοξ, κορσές, κ.α.).

Ποια θα είναι η επιβάρυνση αν χρειαστεί επιπλέον παραμονή στην κλινική ή σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής;

Τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν;
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε αυτόν τον τομέα, αφού η πίεση για «καλύτερη τιμή» οδηγεί κάποιους πλαστικούς χειρουργούς, που τους ενδιαφέρει το εφήμερο κέρδος, να χρησιμοποιούν υλικά αμφιβόλου ποιότητος και προέλευσης, ακόμα και από μη εγκεκριμένες εταιρίες της Κίνας, της Κορέας, κ.α. Είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο, που παρατηρείται αυξανόμενο τον τελευταίο καιρό σε ενέσιμα υλικά (πχ botox), σε ενθέματα (πχ ενθέματα σιλικόνης αυξητικής μαστού, συγκεκριμένης γαλλικής εταιρείας) ή στη χρήση μηχανήματος IPL για αποτρίχωση αντί ενός πραγματικού laser.

 Το κόστος περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την επέμβαση;
Ένας παραπλανητικός «χειρισμός» της υπόθεσης «προσφερόμενο κόστος επέμβασης», από ορισμένους «επαγγελματίες» του χώρου είναι αυτό να αναφέρεται με απόκρυψη κάποιων στοιχείων και με κρυφές χρεώσεις. Η τακτική αυτή προσβλέπει στο να φαίνεται ελκυστική η τιμή αρχικώς στον ενδιαφερόμενο. Όμως, μετά το πέρας της διαδικασίας «εμφανίζονται» οι κρυφές χρεώσεις, που παρουσιάζονται ως αναγκαίες, οι οποίες στο τέλος θα αυξήσουν το τελικό κόστος. Σε τέτοιες περιπτώσεις το τελικό κόστος καταλήγει να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε αναφέρει ένας άλλος «ειλικρινής» πλαστικός χειρουργός.

Κόστος επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής στην Αισθητική Ανάπλαση

Με τον πλαστικό χειρουργό κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο μπορείτε, όταν αποφασίσετε να προβείτε σε μια διαδικασία πλαστικής χειρουργικής, να συζητήσετε διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Αυτές θα ταιριάζουν στη δικιά σας περίπτωση και στις δικιές προσωπικές ανάγκες, τόσο όσον αφορά το είδος της διαδικασίας, όσο και την επιλογή του χώρου που αυτή θα πραγματοποιηθεί, αφού ο κ. Χριστόπουλος συνεργάζεται με διάφορες κλινικές, αναγνωρισμένης πάντα ασφάλειας. Ο κ. Χριστόπουλος έχει επιλέξει τη συνεργασία του με τις συγκεκριμένες κλινικές με γνώμονα την ασφάλεια, την επάρκειά τους, την ικανότητα του προσωπικού τους, την εξυπηρέτηση που προσφέρουν, αλλά και τη διαφοροποίησή τους στον τομέα της επιλογής κατηγορίας δωματίων, αλλά και τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να διευκολύνεται το κάθε ενδιαφερόμενο άτομο σε σχέση με τον τόπο κατοικίας του, εντός και εκτός Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πλέον ευελιξία στους τρόπους πληρωμής.

Οι οικονομικές επιλογές που έχει η/ο ενδιαφερόμενη-ος είναι οι εξής:

•    Με μετρητά.
•    Με πιστωτική κάρτα.
•    Με Ιδιωτική Ιατρική Ασφάλεια, εάν το συμβόλαιό σας καλύπτει την επέμβαση που επιθυμείτε να   πραγματοποιήσετε.