Πλαστική Χειρουργική πριν το γάμο

Πλαστική Χειρουργική πριν το γάμο

Ποιές βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε λίγο πριν το γάμο ή άλλο σημαντικό γεγονός (βάπτιση, γιορτές, επέτειος, ταξίδι, κ.α.). Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες “μικρές αισθητικές επεμβάσεις”; Τι μπορεί να κάνει ο πλαστικός χειρουργός για να μας βοηθήσει σε μια ξεχωριστή στιγμή της ζωής μας; Ο πλαστικός χειρουργός Θανάσης Χριστόπουλος εξηγεί αναλυτικά τις λύσεις που έχει η πλαστική χειρουργική για τέτοιες περιπτώσεις.

Κείμενο συνέντευξης

Γ.Σ.: Κάλως ήρθατε! Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Αισθητική Ανάπλαση. Στο Κέντρο Αισθητικής Χειρουργικής που για όλους εμάς με τις διαφορετικές ιδιότητες, ειδικότητες και ρόλους αποτελεί τον φυσικό μας χώρο για περίπου 2 δεκαετίες. Είμαι η Γιώτα Σιαδήμα, η manager του Κέντρου, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όσους βρίσκονται εδώ για εσάς. Σας υποδεχόμαστε λοιπόν στο φυσικό μας χώρο, όπου η αισθητική ανάπλαση πραγματοποιείται με ασφαλείς διαδικασίες. Αυτές τις ιατρικές διαδικασίες θα αναλύσει ο κατάλληλος άνθρωπος, ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος σε μια νέα σειρά μαγνητοσκοπημένων εκπομπών που στόχο έχουν την έγκριτη ενημέρωσή σας.

 

Γιατρέ, η θέση που καθόσαστε είναι μια θέση που καταλαμβάνεται τόσα χρόνια από ανθρώπους που επιθυμούν να σας συναντήσουν

Πλαστικός Χειρουργός: Και που τώρα βρίσκομαι στη θέση τους. Και βέβαια θέλω να βρίσκομαι στη θέση τους. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να βρίσκομαι στη θέση του ανθρώπου που βρίσκεται στο χώρο μου. Προσπαθώ να καταλάβω ότι πιθανόν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με ένα πλαστικό χειρουργό. Προσπαθώ να καταλάβω τις ανησυχίες του, προσπαθώ να μπω στον ψυχισμό του για να μπορέσω έτσι να βρω μια λύση που να ταιριάζει σε αυτόν. Μία λύση εξατομικευμένη, μια λύση για το συγκεκριμένο άτομο.

 

Γ.Σ.: Στόχος είναι η αισθητική ανάπλαση και το εύρος της είναι το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση.

Πλαστικός Χειρουργός: Βέβαια. Η αισθητική ανάπλαση επιτυγχάνεται από την αισθητική χειρουργική που είναι κλάδος της πλαστικής χειρουργικής. Το αισθητικό λοιπόν κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια. Έχουν προστεθεί καινούργιες διαδικασίες και συνεχώς προστίθενται καινούργια όπλα στη φαρέτρα μας. Επομένως μπορούμε να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα και μάλιστα ο τομέας της αισθητικής χειρουργικής που αναπτύσσεται περισσότερο είναι αυτός των μη επεμβατικών διαδικασιών. Έχει παρατηρηθεί και στατιστικά, ότι οι μη επεμβατικές διαδικασίες αυξάνονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από ότι οι επεμβατικές διαδικασίες.

 

Γ.Σ.: Ας έρθουμε στο θέμα της σημερινής μας συζήτησης, Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα, από άνδρες και γυναίκες για ένα φρεσκάρισμα, το φρεσκάρισμα της τελευταίας στιγμής, για μια σημαντική μέρα, μια σημαντική στιγμή της ζωής τους, ένα γάμο, μία βάφτιση, γαμπροί, νύφες, γονείς κτλ. Έρχονται λοιπόν και ζητούν τις πρώτες απαντήσεις μέσα από το τηλέφωνο πριν προγραμματίσουν κάποιο ραντεβού μαζί σας. Ας εστιάσουμε λίγο σε αυτό. Να μας πείτε τι μπορούν να κάνουν για το φρεσκάρισμα αυτό, αυτό που χαρακτηριστικά το λέμε “ρετούς”.

Πλαστικός Χειρουργός: Αυτή η τελευταία στιγμή…Είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής και μερικές φορές το παρακάνουμε. Μου έχουν τύχει περιπτώσεις, το ξέρετε καλά, που έρχονται 2 μέρες πριν ένα γάμο και ζητούν επειγόντως να γίνει κάτι. Κατανοώ ότι πολλά πράγματα μπορεί να χρειαστεί να γίνουν την τελευταία στιγμή αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να πούμε στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, ότι καλό θα ήταν να μην αφήνουν τις διαδικασίες αυτές για την τελευταία στιγμή.

 

Γ.Σ.: Προς δικό τους όφελος βεβαίως.

Πλαστικός Χειρουργός: Κατανοώ ότι έχουν τόσες άλλες διαδικασίες να κάνουν, τόσα πράγματα, τόσες ενασχολήσεις πριν από ένα σημαντικό γεγονός, είτε όπως είπαμε είναι ένας γάμος ή μια βάφτιση. Κυρίως είναι στους γάμους που θέλουν να έρθουν στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν κάτι. Όμως, ιδίως όταν πρόκειται για επεμβατικές διαδικασίες, θα πρέπει να ξέρουν ότι καλό θα ήταν να έρθουν στον πλαστικό χειρουργό τουλάχιστον 3 μήνες πριν.

 

Γ.Σ.: Υποθέτω όμως ότι οι επεμβατικές διαδικασίες δεν έχουν να κάνουν τόσο με το φρεσκάρισμα.

Πλαστικός Χειρουργός: Σαφώς. Επειδή όμως συζητάμε για μη επεμβατικές και συζητάμε για τις “εύκολες”, ας τις πούμε έτσι. Δεν μου αρέσει να λέω την λέξη “εύκολες” γιατί όλα χρειάζονται το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε διαδικασία. Όσο και αν αυτές φαίνονται εύκολες και γρήγορες. Θα πρέπει λοιπόν να πούμε ότι αν βάλουμε κάποια χρονικά όρια, καλό θα ήταν να μην κάνουν κάτι τον τελευταίο μήνα πριν από το γάμο. Μερικές φορές, εντάξει μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις τελευταίες 15 μέρες, όμως συστήνω να μην γίνεται τίποτα λίγες μέρες πριν από το σημαντικό αυτό γεγονός, διότι απλούστατα μπορεί ένας ερεθισμός του δέρματος, μπορεί ένα τσίμπημα ή κάτι να φανεί, να κρατήσει θα έλεγα λίγο περισσότερο από όσο υπολογίζουμε.

 

Γ.Σ.: Και να μην προλάβει το αποτέλεσμα να φανεί.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς, να μην προλάβει να φανεί.΄Επομένως καλό θα ήταν να βάζει κανείς στο μυαλό του ότι ένα μήνα ή έστω 15-20 μέρες πριν από αυτό το σημαντικό γεγονός, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που θέλει να κάνει. Άρα θα πρέπει να προσέλθει στον πλαστικό χειρουργό αρκετά νωρίτερα, γιατί μπορεί να χρειαστεί ένας μεγαλύτερος προγραμματισμός. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν αρκετές συνεδρίες, αρκετές επαναλήψεις γιατί θα πρέπει να πούμε ότι οι πιο απλές διαδικασίες συνήθως έχουν και επαναληψιμότητα, δηλαδή χρειάζονται 3-4 φορές να έρθουν στον πλαστικό χειρουργό. Επομένως καλό θα ήταν να το έχουν σκεφτεί από πριν, να έχουν πάει στον πλαστικό χειρουργό, να έχουν προγραμματίσει.

 

Γ.Σ.: Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, γιατί κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς. Τώρα το ποιες θα είναι αυτές οι διαδικασίες εξαρτάται όπως πάντα από το κάθε άτομο. Είναι εξατομικευμένη η αντιμετώπιση. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι στάνταρ που να ισχύει για όλους. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του. Άλλος μπορεί να έχει κάποιες ρυτίδες, άλλος μπορεί να έχει μια κακή ποιότητα στο δέρμα. Πολλές φορές μας το ζητάνε, ότι θέλω να στρώνει καλύτερα το make up την ημέρα του γάμου.

 

Γ.Σ.: Το πρώτο που ζητάνε.

Πλαστικός Χειρουργός: Βεβαίως. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να διορθώσει κάτι που το είχε στο μυαλό του από χρόνια. Για παράδειγμα μπορεί να θέλει να αυξήσει τα χείλια. Καμιά φορά παίζει ρόλο και το πως στρώνει το make up στο γάμο. Λέω πάντα γάμο, αλλά μπορεί να είναι μια βάφτιση ή ένα άλλο σημαντικό γεγονός. Επομένως, έρχεται κανείς στον πλαστικό χειρουργό και αρχίζει να κάνει ένα προγραμματισμό. Βλέπουμε εμείς ποιες είναι οι διαδικασίες που χρειάζεται, ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, τα αναφέρουμε, βλέπουμε φυσικά και σεβόμαστε την επιθυμία του ίδιου του ατόμου, που επικεντρώνει ο ίδιος άνθρωπος και από εκεί και πέρα καταστρώνουμε ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί περίπου όπως είπαμε ένα μήνα πριν. Ποιες είναι οι διαδικασίες τις οποίες μπορεί να κάνουμε. Είπαμε είναι πάρα πολλές πχ. το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να γεμίσει κάποιες ρυτίδες ή γενικότερα να διορθώσει κάποιες ατέλειες. Ακόμα και μια διόρθωση στη μύτη μπορεί να γίνει με υαλουρονικό. Πολλές φορές έρχονται, το ξέρετε πολύ καλά, γυναίκες και άνδρες στο χώρο μας και μου λένε “ξέρεις πάντα είχα πρόβλημα στο να βγάλω προφίλ φωτογραφίες και τώρα στο γάμο θα υπάρχουν φωτογραφίσεις, βίντεο κτλ και προβληματίζομαι. Πολλές διορθώσεις στη μύτη μπορούν να γίνουν πάρα πολύ εύκολα με την χρήση του υαλουρονικού. Δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα, όμως πάρα πολλές διορθώσεις μπορούν να γίνουν.

 

Γ.Σ.: Και είναι καλό να το ξέρουν, γιατί πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να μπουν σε μία διαδικασία επέμβασης για να φτιάξουν την μύτη αυτές τις μέρες, αλλά μπορεί πιο εύκολα μπορεί να γίνει ίσως τελικά.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς. Βέβαια στην επέμβαση μπορούμε να διορθώσουμε τα πάντα. Με το υαλουρονικό δεν μπορούμε να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα σε όλα τα είδη προβλημάτων της μύτης, αλλά πάρα πολλά σημεία, πάρα πολλές διορθώσεις μπορούν να γίνουν με εύκολο και απλό τρόπο μέσα σε 5 λεπτά. Ειδικά αυτά τα άτομα τα αναφέρω διότι έχουν ένα ενθουσιασμό όταν δουν ότι ξαφνικά ένα πρόβλημα που είχαν χρόνια και που τους απασχολούσε και φοβόντουσαν να μπουν σε ένα χειρουργείο, ότι ο γάμος ήταν ίσως και μία ευκαιρία για να το διορθώσουν με ένα τρόπο που δεν το φανταζόντουσαν ποτέ ότι μπορεί να γίνει.

 

Γ.Σ.: Τόσο που μετά μόνο προφίλ φωτογραφίες. Όπως με τα αυτιά, μόνο αλογοουρά μετά τα μαλλιά.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς. Αυτοί που κάνουν τα πεταχτά αυτιά, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ξαναρίχνουν τα μαλλιά κάτω. Τώρα, άλλες διαδικασίες που γίνονται είναι τα πήλινγκ, τα οποία βελτιώνουν την υφή του προσώπου, οι μεσοθεραπείες. Οι μεσοθεραπείες για όσους δεν ξέρουν είναι πολλές μικρές ενεσούλες, που κάνουμε στο πρόσωπο, που περιέχουν βιταμίνες και υαλουρονικό και βελτιώνουν την υφή του προσώπου, την υφή του δέρματος. Ιδίως το υαλουρονικό μεσοθεραπείας επειδή είναι υλικό που τραβάει νερό, δημιουργεί ενυδάτωση δηλαδή κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, πιο φρέσκο.

 

Γ.Σ.: Είναι διαφορετικό το υαλουρονικό αυτό από το υαλουρονικό γεμίσματος.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς, είναι διαφορετικό υαλουρονικό. Αυτό δεν το χρησιμοποιούμε για γέμισμα. Το λέω γιατί πολλές προβληματίζονται μήπως πρηστεί το πρόσωπό τους.

 

Γ.Σ.: Γι’ αυτό το είπα. Για τη διευκρίνιση.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς. Δεν προσθέτει καθόλου όγκο. Έχει μηδενικό όγκο. Δεν το χρησιμοποιούμε σαν τρόπο προσθήκης όγκου, το χρησιμοποιούμε σαν ένα σφουγγαράκι, όπως είναι σαν να βάζεις πολλά σφουγγαράκια μέσα και να τραβήξει νερό και να κάνει ενυδάτωση. Το άλλο υαλουρονικό που προσθέτει όγκο και πάλι δεν παραμορφώνει ποτέ εάν χρησιμοποιηθεί σωστά. Δυστυχώς, όλα αυτά που βλέπουμε τριγύρω δεν έχουν γίνει από πλαστικούς χειρουργούς και αδίκως έχουν δυσφημίσει την πλαστική χειρουργική, γιατί αποδίδονται στην πλαστική χειρουργική χωρίς να έχουν γίνει από πλαστικούς χειρουργούς. Επομένως τα υαλουρονικά αυτά προσθέτουν όγκο, τα χρησιμοποιούμε πολύ εντοπισμένα. Όχι γενικά για να φουσκώνουν ένα πρόσωπο. Τα βάζουμε στις ρυτίδες και πάνε 2 χιλιοστά αριστερά και δεξιά από τη ρυτίδα και όχι διάχυτα στο πρόσωπο. Να προσθέσουμε στα ζυγωματικά, και αλλού, στο γένειο. Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχει έλλειμμα όγκου. Και σε βαθουλώματα και κυρίως αυτό το οποίο πρέπει να αναφέρουμε γιατί πολύ κόσμος δεν το ξέρει είναι ότι μπορούμε να διορθώσουμε και τα βλέφαρα. Αντί για βλεφαροπλαστική να μπορέσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα με τις σακούλες και αυτά τα κομμένα μάτια, που φαίνεται κουρασμένο το μάτι κτλ μπορούμε να το διορθώσουμε με υαλουρονικό μέσα σε 5 λεπτά. Αυτό δεν το ξέρει ο κόσμος και όταν τους το λέω εκπλήσσονται και μάλιστα έρχονται εδώ και μου λένε “γιατρέ, έχω αυτό και εκείνο εκείνο” και λέω “τα βλέφαρα σας έχουν πρόβλημα”. “Ναι το ξέρω αυτό είναι το βασικό μου πρόβλημα, αλλά τι να κάνω αφού δεν διορθώνεται”. Νομίζουν ότι δεν διορθώνεται και εκπλήσσονται.

 

Γ.Σ.: Πρέπει να ρωτάμε τα πάντα.

Πλαστικός Χειρουργός: Μιας και το αναφέρουμε πρέπει να τονίσουμε ότι πάει κανείς στον πλαστικό χειρουργό για να μάθει πρώτα απ’ όλα και μετά να γίνει η εφαρμογή. Δεν πάει στον πλαστικό χειρουργό για να του πει τι διάβασε στο ίντερνετ, ή τι άκουσε από τις φίλες και να του επιβάλει ότι “πρέπει να μου κάνεις αυτό”. Πηγαίνεις στον πλαστικό χειρουργό πρώτα απ όλα για να τον ακούσεις, να σου κάνει μια εκτίμηση του προβλήματός σου και κατόπιν να σου πει με ποιους τρόπους διορθώνεται. Άρα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ακούσει. Και εγώ προτιμώ να ακούω πρώτα, να μου πουν το πρόβλημά τους, να ακούσω εγώ και αφότου μιλήσουν αρκετά, μετά θέλω να ακούσουν και οι άνθρωποι που έχω απέναντί μου την άποψη μου για το πως διορθώνεται το πρόβλημά τους.

Επειδή λοιπόν πλατίασα, συζητούσα για το θέμα των διαφόρων διαδικασιών που μπορεί να γίνουν. Έχουμε πληθώρα διαδικασιών που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν από ένα σημαντικό γεγονός. Άλλες διαδικασίες πχ. τα νήματα, τα οποία είναι πολύ γνωστά τώρα τελευταία, τα οποία δεν έχουν χρόνο αποθεραπείας και υπάρχουν και πάρα πολλά είδη και τα χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε την χαλάρωση. Βέβαια δεν είναι λίφτινγκ, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι δεν πάει να κάνει λίφτινγκ.

 

Γ.Σ.: Ένα χειρουργείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με μια τέτοια διαδικασία.

Πλαστικός Χειρουργός: Βέβαια. Μπορεί να έχει μια βελτίωση εύκολα χωρίς χρόνο αποθεραπείας και με μικρό κόστος. Τα νήματα αυτά μπαίνουν μέσα σε 10 λεπτά. Είναι 10 λεπτών υπόθεση και κάνουν μια άμεση βελτίωση χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς πχ. τα πήλινγκ. Τα peeling είναι μια πολύ παλιά διαδικασία, πανάρχαια θα έλεγα από την εποχή της Κλεοπάτρας. Έχει αποδείξει την αξιοπιστία της. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια το χρησιμοποιούσε τόσος κόσμος. Οι γιαγιάδες μας έλεγαν “βάζω λεμόνι στο πρόσωπο”. Τι είναι αυτό? Είναι οξέα φρούτων κατά βάση. Βέβαια τα peeling που έχουμε σήμερα είναι καλύτερα από το να βάλεις λεμόνι. Τότε αυτό είχαν και αυτό χρησιμοποιούσαν. Είπαμε λοιπόν για τα πίλινγκ και επίσης κάποια είδη λέιζερ που υπάρχουν, που μπορεί να δώσουν μια φρεσκάδα στο πρόσωπο. Υπάρχουν και άλλα πχ. ραδιοσυχνότητες, το LPG προσώπου, καινούργιες διαδικασίες το needle RF Είναι σαν fractionalραδιοσυχνότητα.Υπάρχουν πάρα πολλές διαδικασίες που μπορεί να κάνει κανείς ανάλογα με τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει χωρίς αποθεραπεία. Απλές με την έννοια ότι δεν απασχολούν πολύ, ούτε σαν διαδικασίες ούτε σαν αποθεραπεία. Έχουν αποτέλεσμα. Μπορεί να εμφανιστούν τα άτομα πιο φρέσκα, πιο ανανεωμένα στο περιβάλλον τους και να έχουν τη λύση που θέλουν. Απλώς πρέπει να ξανατονίσουμε ότι πάντα μπορεί κάνοντας ένα τσίμπημα για παράδειγμα, μια ενεσούλα, μπορεί σε εκείνο το σημείο να γίνει μια μικρή μελανιά. Πρέπει να μην το κάνουμε τελευταία στιγμή ώστε να δώσουμε 10-15 μέρες χρόνο στον οργανισμό να διορθώσει την μικρή αυτή μελανιά.

 

Γ.Σ.: Το οποίο δεν μπορεί να ξέρει κανείς εκ των προτέρων αν θα συμβεί ή όχι.

Πλαστικός Χειρουργός: Σαφώς και δεν μπορεί να το ξέρει. Ή ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δέρμα που ερεθίζεται πιο εύκολα.

 

Γ.Σ.: Αυτό θα σας έλεγα τώρα, ότι είναι ανάλογα και το δέρμα καθενός. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς εκ των προτέρων πως θα αντιδράσει ούτε το ίδιο το άτομο ούτε ο γιατρός.

Πλαστικός Χειρουργός: Ακριβώς.

Γ.Σ.: Είπαμε για το επείγον του φρεσκαρίσματος της τελευταίας στιγμής. Υπάρχουν όμως και τα επείγοντα άλλου τύπου πχ τραυματισμοί.

Πλαστικός Χειρουργός: Πρέπει να πούμε ότι η πλαστική χειρουργική δεν αφορά μόνο τα θέματα της ομορφιάς. Σίγουρα υπάρχουν και πράγματα όπως ατυχήματα με τα οποία ασχολούμαστε.

 

Γ.Σ.: Ένα παιδάκι έπεσε και χτύπησε. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ώστε να μην μείνει σημάδι ή ουλή που μπορεί να του δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα?

Πλαστικός Χειρουργός: Έχουμε μια ευαισθησία στα παιδιά. Όλων τα παιδιά έχουν ατυχήματα. Και το δικό μου παιδί έχει τύχει να ράψω. Έχει τύχει να κάνω ράμματα και στο δικό μου παιδί που χτύπησε. Έχουν χτυπήσει και έχουν περάσει από το ιατρείο παιδιά όλων μου των φίλων. Με παίρνουν ξαφνικά τηλέφωνο, τους βλέπω αγχωμένους και λέω “ωχ κατάλαβα”. Έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και σαφώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό που συμβαίνει ξαφνικά, το αναπάντεχο, το δυσάρεστο. Μπορούμε να βοηθήσουμε και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς να αφήσουμε ιδιαίτερα σημάδια. Φροντίζουμε να μην έχουν πολλά σημάδια σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

 

Γ.Σ.: Εάν υπάρχει το σημάδι στην ενήλικη ζωή μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Πλαστικός Χειρουργός: Μπορούμε να έχουμε αρκετή βελτίωση. Βέβαια δεν γίνονται θαύματα αλλά μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα

 

Γ.Σ.: Ο χρόνος μας κάπου εδώ όμως τελείωσε. Η μαγνητοσκόπηση σε μερικά δευτερόλεπτα θα σταματήσει. Όμως αυτή η εκπομπή δεν είναι η μόνη. Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε. Να είστε όλοι καλά.