Συχνές ερωτήσεις - FAQs

Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις & απορίες για τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Κάνοντας λιποαναρρόφηση, εάν διατηρήσετε τον ίδιο τρόπο διατροφής και τις ίδιες καύσεις θερμίδων ημερησίως, θα παραμείνετε στα ίδια κιλά. Εκεί που μπορεί να σας βοηθήσει η λιποαναρρόφηση είναι στην τοπική απώλεια λίπους, η οποία θα συντελέσει στο να μπορέσετε να ντυθείτε καλύτερα και πιθανόν να αισθανθείτε καλύτερα. Τα κιλά σας όμως θα παραμείνουν τα ίδια.
Σε κάποια άτομα βέβαια η λιποαναρρόφηση λειτουργεί ως κίνητρο για να βελτιώσουν την διατροφή τους και γενικότερα τον τρόπο ζωής τους. Αυτά τα άτομα βλέπουν μία βελτίωση στο σώμα τους και ψυχολογικά αισθάνονται καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν ένα καλύτερο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Με αυτόν τον έμμεσο τρόπο σε κάποια άτομα συντελεί στην απώλεια κιλών.

Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Κάνοντας λιποαναρρόφηση, εάν διατηρήσετε τον ίδιο τρόπο διατροφής και τις ίδιες καύσεις θερμίδων ημερησίως, θα παραμείνετε στα ίδια κιλά. Εκεί που μπορεί να σας βοηθήσει η λιποαναρρόφηση είναι στην τοπική απώλεια λίπους, η οποία θα συντελέσει στο να μπορέσετε να ντυθείτε καλύτερα και πιθανόν να αισθανθείτε καλύτερα. Τα κιλά σας όμως θα παραμείνουν τα ίδια.
Σε κάποια άτομα βέβαια η λιποαναρρόφηση λειτουργεί ως κίνητρο για να βελτιώσουν την διατροφή τους και γενικότερα τον τρόπο ζωής τους. Αυτά τα άτομα βλέπουν μία βελτίωση στο σώμα τους και ψυχολογικά αισθάνονται καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν ένα καλύτερο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Με αυτόν τον έμμεσο τρόπο σε κάποια άτομα συντελεί στην απώλεια κιλών.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα είδη επεμβάσεων. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής. Επίσης, αρκετά συνηθισμένος στους άντρες, είναι ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης στην κοιλιά με τη διόρθωση γυναικομαστίας. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με εμφύτευση λίπους σε κάποια άλλα σημεία του σώματος. Δηλαδή, το λίπος, που διαφορετικά θα πετούσαμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να τοποθετηθεί σε γλουτούς, πρόσωπο ή άλλα μέρη του σώματος. Πέραν αυτών όμως, η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με επεμβάσεις όπως lifting, ρινοπλαστική (πλαστική μύτης), διαμόρφωση σχήματος προσώπου (πχ. πλαστική στο πηγούνι, στα ζυγωματικά, κ.α.), αυξητική, ανόρθωση ή μείωση μαστών και πολλές άλλες.

Η λιποαναρρόφηση είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να οργανωθεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά άτομα έρχονται κάθε χρόνο και συνδυάζουν τις διακοπές τους με την διόρθωση κάποιων ατελειών στο σώμα τους. Αυτό που είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος για σας χρόνος, είναι να έχω ενημερωθεί νωρίτερα τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail έτσι ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η διαδικασία. Σε μια τυπική επέμβαση λιποαναρρόφησης, μία εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει αυτή και να μπορέσει έπειτα το άτομο να ταξιδέψει. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, αλλά και τη χρήση ενδεχομένως εξελιγμένων μεθόδων, όπως της laser lipolisis, μπορεί ακόμη και λιγότερος χρόνος από μια εβδομάδα να είναι αρκετός. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επιστροφή στις δραστηριότητες μπορεί να είναι άμεση. Έτσι, μπορεί κάποια ή κάποιος να συνδυάσει τη διόρθωση της δυσαρμονίας του σώματός του, συνεχίζοντας ακόμη και το καλοκαίρι (με ειδική μέθοδο – SlimLipo) τις διακοπές του. Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν αντεδείκνυται ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση. Φυσικά, η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τη αίρεση ότι το άτομο που προσέρχεται, έστω και από μακρυά, είναι κατάλληλος υποψήφιος για λιποαναρρόφηση. Αυτό το εξετάζουμε όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την άφιξή σας. Αν κριθεί θετικά η καταλληλότητα προχωράμε στα προγραμματισμένα, επόμενα στάδια. Αν κριθεί αρνητικά, τότε η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ευχάριστες συγκινήσεις και εκπλήξεις ως τόπος διακοπών, χειμώνα, καλοκαίρι.

Η ποσότητα λίπους, που μπορεί να αφαιρεθεί από ένα άτομο, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί είναι: η σωματική διάπλαση του ατόμου, δηλαδή εάν είναι μικρόσωμο ή μεγαλόσωμο, η κατάσταση της υγείας του, ο αιματοκρίτης που έχει, η έκταση των περιοχών που πρόκειται να γίνουν, η τεχνική λιποαναρρόφησης που θα χρησιμοποιηθεί και διάφορα άλλα. Κατά μέσο όρο οι ποσότητες που αφαιρούνται σε μία λιποαναρρόφηση είναι μεταξύ 2 και 4 λίτρων. Υπό κάποιες συνθήκες, μπορεί κανείς να υπερβεί τις ποσότητες αυτές, αλλά όχι κατά πολύ.

Κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ποτέ πια τοπική συσσώρευση λίπους. Μόνο εάν κάποιο άτομο παχύνει, τότε το επιπλέον λίπος μοιράζεται σε όλο το υπόλοιπο σώμα ανάλογα με τα λιποκύτταρα που προϋπάρχουν σε αυτό.

Εφόσον χρειαστεί, η λιποαναρρόφηση μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλει κανείς στο ίδιο σημείο του σώματος. Βέβαια,συνήθως, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, διότι το να γίνει μία φορά λιποαναρρόφηση,είναι αρκετό για να υπάρξει μία μόνιμη διόρθωση του προβλήματος.

Η ιδανική κατάσταση είναι κάνοντας τη λιποαναρρόφηση να βρίσκεται κανείς στο βάρος που επιθυμεί να είναι. Εάν σκοπεύει να χάσει βάρος, και αυτό το βάρος είναι λιγότερο από δέκα κιλά, τότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε θα κάνει τη λιποαναρρόφηση. Εάν το βάρος αυτό είναι περισσότερο από δέκα κιλά, τότε θα ήταν προτιμότερο να το χάσει και μετά να γίνει η λιποαναρρόφηση. Δεν είναι σωστό όμως να κάνει κάποιος εξαντλητικές δίαιτες πριν τη λιποαναρρόφηση. Σε κάποια άτομα βέβαια που έχουν παραπάνω κιλά η λιποαναρρόφηση λειτουργεί και ως κίνητρο ώστε μετά από αυτή να ακολουθήσουν διαφορετικό τρόπο διατροφής και ζωής γενικότερα κι έτσι να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά. Επειδή σε αυτό το θέμα επεισέρχονται και ψυχολογικοί παράγοντες βέβαια, καλό είναι να το συζητήσει ο καθένας απευθείας με τον γιατρό του.

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για να κάνει κάποιος λιποαναρρόφηση έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο με πολυετή πείρα και συνεχή ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτό. Πρέπει ταυτόχρονα να έχει ολοκληρωμένη γνώση στην πλαστική χειρουργική. Να είναι ικανός στο χειρισμό και επιδέξιος στην τεχνική της λιποαναρρόφησης. Να δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει και να αφιερώνει χρόνο για σας, για την ενημέρωσή σας, για κάθε σας απορία. Αλλά κυρίως, ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός δεν είναι ένα μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί για τον κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας γιατρός που θα συνδεθεί μαζί του, θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα προχωρήσουν μαζί στη δημιουργία ενός νέου καλύτερου σώματος ή προσώπου. Η σχέση του ατόμου με το ιατρό του είναι μοναδική και γι’ αυτό ο καθένας και η καθεμία πρέπει να βρει το δικό του «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ».

Ο χρόνος αποθεραπείας και επιστροφής στην εργασία, μετά από μια λιποαναρρόφηση, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένας παράγοντας είναι η έκταση των περιοχών, στις οποίες αφορά η λιποαναρρόφηση. Για τις περιοχές που μου αναφέρετε, δηλαδή ψωμάκια και κοιλιά, ο χρόνος επιστροφής στην εργασία εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και από την εργασία που κάνει. Εάν πρόκειται για εργασία γραφείου, δηλαδή χωρίς μεγάλη σωματική κόπωση, ο χρόνος επιστροφής στην εργασία, κυμαίνεται από 2-5 ημέρες. Έχουν υπάρξει άτομα που πήγαν στην εργασία τους ακόμα και την επόμενη ημέρα. Κατά μέσο όρο όμως, χρειάζεται το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που διακρίνονται όσον αφορά το υγρό διήθησης και τον τρόπο αναισθησίας καθώς και όσον αφορά στα χρησιμοποιούμενα εργαλεία. Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία ανήκουν η παλμική λιποαναρρόφηση και η λειζερ λιπόλυση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κλασσική λιποαναρρόφηση δεν φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μέθοδοι όμως που προαναφέραμε αποτελούν ένα βήμα μπροστά βελτιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και το χρόνο αποθεραπείας.

Στην πραγματικότητα η λιπογλυπτική διαφέρει από την λιποαναρρόφηση ως προς το ότι το λίπος που αφαιρείται μετά την λιποαναρρόφηση τοποθετείται σε κάποιο άλλο σημείο για γέμισμα. Δηλαδή, λιπογλυπτική είναι λιποαναρρόφηση σε κάποιες περιοχές και εμφύτευση λίπους σε κάποιες άλλες ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης. Βέβαια, στην καθημερινότητα η λιπογλυπτική χρησιμοποιείται με διαφορετικές έννοιες που δεν αντιστοιχούν στην αληθινή έννοια του όρου. Πολλοί το χρησιμοποιούν ως εργαλείο marketing, για να πουν ότι κάνουν λιποαναρρόφηση μεν, αλλά καλύτερη λιποαναρρόφηση από τους υπόλοιπους. Κάτι τέτοιο όμως είναι λανθασμένο και δεν αντιστοιχεί στην πραγματική έννοια της λέξης «λιπογλυπτική».

Βεβαίως, αρκεί ο πλαστικός χειρουργός να είναι συντηρητικός στην διαδικασία αυτή και να γνωρίζει καλά ποιες περιοχές μπορεί να λιποαναρροφήσει και ποιες όχι.

Είναι γενικά γνωστό ότι η λιποαναρρόφηση είναι μέρος της αισθητικής χειρουργικής. Η λιποαναρρόφηση είναι μία αισθητική επέμβαση. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο τομέας των αισθητικών επεμβάσεων αποτελεί κλάδο της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής. Ο πλαστικός χειρουργός είναι το πλέον ειδικευμένο άτομο για τέτοιου είδους διαδικασίες. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι πλαστικοί χειρουργοί που έχουν την ικανότητα να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι απαραίτητη η προσωπική συνάντηση προκειμένου να κατανοήσει το ενδιαφερόμενο άτομο εάν ο γιατρός, που έχει απέναντί του, είναι ο κατάλληλος για να κάνει αυτήν την διαδικασία.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο χώρο των ιατρικών ειδικοτήτων τα πράγματα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Δηλαδή, υπάρχουν ειδικότητες οι οποίες επεισέρχονται στο χώρο άλλων ειδικοτήτων. Αυτοί παρουσιάζονται με τίτλους οι οποίοι δεν είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Υγείας.

Η μόνη ειδικότητα η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Υγείας για να διενεργεί αισθητικές επεμβάσεις είναι η ειδικότητα της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει κανείς να γνωρίζει προκειμένου να κάνει την επιλογή του κατάλληλου γιατρού.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας έχει την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής και ότι είναι αποδεκτός από γνωστά νοσοκομεία, ώστε να χειρουργεί μέσα σε αυτά. Εάν η μόνη εναλλακτική που σας παρουσιάζεται είναι η επέμβαση στο ιατρείο, τότε καλό είναι να το ψάξετε λίγο περισσότερο.

Κατά κανόνα, η λιποαναρρόφηση έχει μόνιμα αποτελέσματα. Από την στιγμή που αφαιρούνται λιποκύτταρα, τα οποία ο οργανισμός δεν έχει την δυνατότητα να ξαναδημιουργήσει, το αποτέλεσμα στην απώλεια τοπικού πάχους είναι μόνιμο. Βέβαια το κάθε σώμα υφίσταται μεταβολές στο πέρασμα του χρόνου και οι ορμονικές μεταβολές μπορεί να αλλάξουν και την τοπική συσσώρευση λίπους. Αυτό όμως είναι η εξαίρεση, η οποία μπορεί να συμβεί είτε κανείς κάνει λιποαναρρόφηση είτε όχι

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης δεν είναι άμεσα. Στην αρχή θα παρατηρήσει κανείς ένα οίδημα (πρήξιμο), το οποίο μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι όλα είναι ακριβώς όπως ήταν πριν. Μετά από μερικές μέρες το οίδημα αυτό αρχίζει να απορροφάται και μετά τις είκοσι ημέρες υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος βαθμός απορρόφησής του. Μετά από ένα μηνά το ενδιαφερόμενο άτομο δεν θα έχει μεν το τελικό του αποτέλεσμα, αλλά θα είναι καλύτερο σε εμφάνιση από ότι ήταν πριν την λιποαναρρόφηση. Το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου έξι μήνες. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι κανείς να προγραμματίζει τη λιποαναρρόφηση μερικούς μήνες πριν χρειαστεί το αποτέλεσμά της.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό τοπικού αναισθητικού (το ίδιο που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για να σας φτιάξουν τα δόντια), το οποίο εγχύεται στην περιοχή της λιποαναρρόφησης, σε συνδυασμό με κάποια φάρμακα παυσίπονα και αγχολυτικά, τα οποία χορηγούνται ενδοφλεβίως. Το ενδιαφερόμενο άτομο είναι ξύπνιο ή σε μία κατάσταση ζάλης, η οποία συνεισφέρει στο ότι δεν αγχώνεται κατά την διάρκεια της διαδικασίας και επίσης δεν έχει την αίσθηση του πόνου από τα τσιμπήματα της τοπικής αναισθησίας.

Η τοπική αναισθησία είναι ασφαλής εφόσον γίνεται σε μικρές περιοχές και δε χρησιμοποιείται σε εκτεταμένες λιποαναρροφήσεις. Πολλοί γιατροί προτείνουν την τοπική αναισθησία ως τρόπο για να προσελκύσουν άτομα να κάνουν λιποαναρρόφηση, κάνοντάς τα να πιστέψουν ότι η λιποαναρρόφηση είναι μία πολύ απλή υπόθεση. Όντως η λιποαναρρόφηση είναι μία απλή επέμβαση, όμως χρειάζεται και αυτή τον απαιτούμενο σεβασμό και προσήλωση στους ιατρικούς κανόνες, όπως κάθε ιατρική πράξη. Η τοπική αναισθησία πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρής έκτασης λιποαναρροφήσεις και τότε θεωρείται ασφαλής. Σε μεγάλες λιποαναρροφήσεις, ιδίως όταν αυτές γίνονται σε χώρο μη νοσοκομειακό, είναι επικίνδυνες. Αυτό γιατί σε εκτεταμένες λιποαναρροφήσεις η ποσότητα τοπικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται είναι μεγαλύτερη από το επιτρεπτό. Σε τέτοιου είδους εκτεταμένες διαδικασίες, η γενική αναισθησία ή η επισκληρίδειος παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια και είναι προτιμότερες σε σχέση με την τοπική.

Η λιποαναρρόφηση είναι ασφαλέστατη επέμβαση, εφόσον διενεργείται με κάποιους κανόνες. Οι κανόνες αυτοί προϋποθέτουν την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού και του κατάλληλου χώρου.

Όσα ατυχή συμβάντα υπήρξαν στο παρελθόν είχαν να κάνουν με την έλλειψη του ενός εκ των δύο ή και των δύο αυτών κανόνων. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε πρόβλημα όταν οι δύο αυτοί βασικοί κανόνες τηρήθηκαν σωστά. Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις, η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη επέμβαση.

Μία επέμβαση λιποαναρρόφησης μπορεί να διαρκεί από μισή ώρα έως τρεις ώρες, ανάλογα με τη μέθοδο και την έκταση του προβλήματος.

 

Ναι, βοηθάει στην ταχύτερη αποθεραπεία, αλλά πρέπει αυτός που το κάνει να το γνωρίζει αρκετά καλά. Ως εναλλακτική υπάρχει το LPG ENDERMOLOGIE, το οποίο έχει ειδικό πρόγραμμα για τη λιποαναρρόφηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνιστάται, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Καλό είναι να το πείτε στο γιατρό σας, γιατί πιθανόν να κρίνει ότι κάποια αντιπηκτικά φάρμακα είναι απαραίτητα.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται μέσω πολύ μικρών οπών από τις οποίες εισέρχεται η κάνουλα ή η οπτική ίνα στην laser lipolysis. Οι τομές αυτές είναι πολύ μικρές (μικρότερες από 1εκ.) και επομένως δεν αφήνουν ευδιάκριτα σημάδια. Στην περίπτωση της laser λιπόλυσης και της παλμικής λιποαναρρόφησης επειδή οι οπές αυτές είναι πολύ μικρότερες (της τάξεως των λίγων χιλιοστών) τα σημάδια είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

Η μελλοντική εγκυμοσύνη δεν επηρεάζεται από τη λιποαναρρόφηση στην κοιλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις αντίθετα, σε άτομα, τα οποία έχουν μεγάλη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, συστήνεται να γίνει η λιποαναρρόφηση πριν από μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική διάταση της κοιλιάς και η επακόλουθη δημιουργία ραβδώσεων.

Βεβαίως. Και μάλιστα όχι μόνο συνδυάζονται, αλλά η μία ενισχύει τα αποτελέσματα της άλλης. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων αποτελεί ιδανική επιλογή, βελτιστοποιώντας ακόμη περισσότερο τα τελικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για τη μέθοδο εκείνη κατά την οποία μία πολύ λεπτή, παλλόμενη κάνουλα, μπαίνει κάτω από το δέρμα μέσα στον λιπώδη ιστό. Η μέθοδος αυτή έχει διάφορα πλεονεκτήματα όπως αυτό της μεγαλύτερης ταχύτητας αναρρόφησης, της πιο ομοιογενούς αφαίρεσης λίπους και διάφορα άλλα. Αποτελεί μία εξέλιξη της κλασσικής λιποαναρρόφησης με αρκετά πλεονεκτήματα ως προς αυτήν.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Συστήνεται συνήθως να γίνεται τους πιο κρύους μήνες του χρόνου για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι μετά την λιποαναρρόφηση και για ένα μήνα δεν μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο, ούτε να πάτε στην θάλασσα και ο δεύτερος ότι θα πρέπει να φοράτε κάποιο κορσέ ο οποίος σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας δεν είναι ευχάριστος.

Ο χρόνος αυτός είναι διαφορετικός ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Εφόσον μια γυναίκα δε θηλάζει, είναι σταθεροποιημένο το βάρος της και δεν έχει άλλες ιδιαιτερότητες, τρεις μήνες θεωρούνται αρκετοί. Συνήθως όμως χρειάζεται περισσότερος καιρός, διότι το σώμα θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί ως προς το σχήμα του, πράγμα για το οποίο συνήθως οι τρεις μήνες δεν είναι αρκετοί.

Το τοπικό πάχος οφείλεται σε τοπική υπερσυσσώρευση λιποκυττάρων. Η γυμναστική δεν μπορεί να μειώσει τον αριθμό αυτών των λιποκυττάρων. Άτομα τα οποία έχουν προσπαθήσει με εξαντλητική γυμναστική ομολογούν ότι κατάφεραν μεν να έχουν μία πολύ καλύτερη σωματική ευεξία και φυσική κατάσταση, αλλά το τοπικό πάχος δεν βελτιώθηκε καθόλου. Η βασική μόνιμη μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους παραμένει η λιποαναρρόφηση.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα, πάντα όμως μέσα σε κάποια πλαίσια που επιβάλλει η ασφάλεια του ασθενούς. Αυτά τα πλαίσια δεν είναι συγκεκριμένα, αλλά εξαρτώνται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου, την ποσότητα λίπους που περιέχεται στις περιοχές αυτές, το σωματότυπο και διάφορα άλλα.

Πρόκειται για την τεχνική κατά την οποία μία οπτική ίνα εισέρχεται κάτω από το δέρμα μέσα στον λιπώδη ιστό. Η οπτική αυτή ίνα συνδέεται με ένα μηχάνημα laser, το οποίο εκπέμπει ενέργεια σε μήκος κύματος τέτοιο που λιώνει το λίπος. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι η θερμότητα του laser προκαλεί κάποιο βαθμό σύσφιξης στο δέρμα, εμποδίζει δηλαδή την πιθανή χαλάρωση εξαιτίας της λιποαναρρόφησης αφενός και ότι υπάρχει καλύτερος χρόνος αποθεραπείας αφετέρου.

Εξαρτάται από την έκταση της λιποαναρρόφησης. Σε μικρής έκτασης λιποαναρροφήσεις μπορεί να πάτε μετά από δέκα μέρες. Σε μεγαλύτερης έκτασης λιποαναρροφήσεις, είκοσι ημέρες μετά μπορείτε να ξεκινήσετε ελαφριά γυμναστική. Εντατική γυμναστική μπορείτε να κάνετε μετά από ένα μήνα.

Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο διόρθωσης της κυτταρίτιδας. Όμως με κάποια είδη λιποαναρρόφησης και κυρίως την επιφανειακή και τη laser lipolysis, πολλά άτομα έχουν δει βελτίωση στην κυτταρίτιδα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορεί κανείς να συστήσει τη λιποαναρρόφηση ως μέθοδο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

Η λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο έχει συντομότερο χρόνο αποθεραπείας από την λιποαναρρόφηση σε άλλες περιοχές. Συνήθως τέσσερεις έως επτά ημέρες είναι αρκετές για να μπορεί κάποιος να εμφανιστεί στο περιβάλλον του

Όταν πρόκειται για μικρές περιοχές, το είδος της αναισθησίας μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Ακόμη και με τοπική αναισθησία μπορεί κανείς να κάνει άνετα την διαδικασία. Όταν βέβαια προστίθενται πολλές περιοχές θα πρέπει κανείς να στραφεί, για λόγους ασφαλείας περισσότερο, προς την επισκληρίδειο ή τη γενική αναισθησία. Υπάρχει πάντα βέβαια η δυνατότητα, εάν κάποιος προτιμά τοπική αναισθησία, να κάνει και μεγαλύτερες περιοχές, αλλά κατά στάδια.

Η πιθανότητα χαλάρωσης ή όχι μετά την λιποαναρρόφηση εξαρτάται κατά βάση από την ποσότητα λίπους που θα αφαιρεθεί και από την ελαστικότητα του δέρματος. Ο γιατρός θα κρίνει εάν το «άδειασμα», που θα γίνει μετά την αφαίρεση λίπους, έχει πιθανότητες να δημιουργήσει χαλάρωση ή όχι. Είναι κάτι καθαρά εμπειρικό. Ανελαστικά δέρματα με ραβδώσεις και γενικά φθορά είναι πιο επιρρεπή στην χαλάρωση. Σήμερα όμως υπάρχουν μέθοδοι, όπως η επιφανειακή λιποαναρρόφηση ή η laser λιπόλυση, με τις οποίες όχι μόνο μπορεί κανείς να αποφύγει την πιθανή αυτή χαλάρωση, αλλά μπορεί να έχει και ένα βαθμό σύσφιξης στο δέρμα. Αυτές οι μέθοδοι αποτελούν μία εξέλιξη στο χώρο της λιποαναρρόφησης, που επιτρέπει σε όλο και περισσότερα άτομα να την κάνουν χωρίς το φόβο της χαλάρωσης.

Η κοιλιοπλαστική δεν μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια του τοκετού, αλλά θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα οχτώ μηνών περίπου προκειμένου να επανέλθει σε καλή κατάσταση το κοιλιακό τοίχωμα. Εάν μάλιστα μία γυναίκα βρίσκεται σε φάση απώλειας κιλών και μετά το οχτάμηνο, καλό θα ήταν να περιμένει ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η απώλεια.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με πολλές επεμβάσεις στην περιοχή της κοιλιάς και μάλιστα με το πλεονέκτημα ότι δεν θα υπάρχουν οι τομές της άλλης επέμβασης. Για κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει ο γενικός χειρουργός να συνεννοηθεί με τον πλαστικό χειρουργό και να συνυπάρξουν την ώρα του χειρουργείου.

Σε μια κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) οι ραβδώσεις (ραγαδες), οι οποίες βρίσκονται από τον ομφαλό και κάτω, αφαιρούνται εφόσον αφαιρείται και το δέρμα. Αυτές που βρίσκονται από τον ομφαλό και πάνω ή στο πλάγιο της κοιλιάς δεν αφαιρούνται. Όμως λόγω της τάσης, που υφίσταται το δέρμα, βελτιώνονται στην όψη. Οι ραβδώσεις (ραγάγες) είναι ουλώδης ιστός και επομένως ο μόνος τρόπος που μπορούν να αφαιρεθούν είναι με την αφαίρεση δέρματος.

Ένα μήνα μετά την κοιλιοπλαστική μπορείτε σιγά-σιγά να αρχίσετε να γυμνάζεστε.

Η γυμναστική γυμνάζει τους μύες και όχι το δέρμα. Η χαλάρωση δεν διορθώνεται με τη γυμναστική.

Οχτώ μήνες μετά την εγκυμοσύνη θεωρείται ασφαλές χρονικό διάστημα για να κάνει κανείς την κοιλιοπλαστική. Καλό θα ήταν βέβαια να έχουν χαθεί και τα κιλά της εγκυμοσύνης ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μπορεί να γίνει και καλοκαίρι αρκεί να έχετε υπόψη σας ότι για 1-1,5 μήνα δεν θα μπορείτε να πάτε στη θάλασσα. Επίσης θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαφρύ κορσέ.

Η κοιλιοπλαστική είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να οργανωθεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά άτομα έρχονται κάθε χρόνο και συνδυάζουν τις διακοπές τους με την διόρθωση κάποιων ατελειών στο σώμα τους. Αυτό που είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος για σας χρόνος, είναι να έχω ενημερωθεί νωρίτερα τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail έτσι ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η διαδικασία. Σε μια τυπική επέμβαση κοιλιοπλαστικής, δέκα ημέρες είναι αρκετές για να γίνει αυτή και να μπορέσει έπειτα το άτομο να ταξιδέψει, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, αλλά και τη χρήση ενδεχομένως εξελιγμένων μεθόδων, όπως της laser lipolisis. Έτσι, μπορεί κάποια ή κάποιος να συνδυάσει τη διόρθωση της αισθητικής του σώματός του με την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν αντεδείκνυται ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση. Φυσικά, η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τη αίρεση ότι το άτομο που προσέρχεται, έστω και από μακρυά, είναι κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστική. Αυτό το εξετάζουμε όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την άφιξή σας. Αν κριθεί θετικά η καταλληλότητα προχωράμε στα προγραμματισμένα, επόμενα στάδια. Αν κριθεί αρνητικά, τότε η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ευχάριστες συγκινήσεις και εκπλήξεις ως τόπος διακοπών, χειμώνα, καλοκαίρι.

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για να κάνει κάποιος ή κάποια κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο. Συνήθως η πολυετής πείρα συμβάλλει σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτή. Χρειάζεται και συνεχής ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις στην πλαστική κοιλιάς. Πρέπει ταυτόχρονα να έχει ολοκληρωμένη γνώση στην πλαστική χειρουργική. Να είναι ικανός στο χειρισμό και επιδέξιος στην τεχνική της κοιλιοπλαστικής. Να δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Και στη σχέση του με τον ή την ασθενή του πρέπει να αφιερώνει χρόνο για σας, για την ενημέρωσή σας, για κάθε σας απορία.
Αλλά κυρίως, ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός δεν είναι ένα μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί για τον κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας γιατρός που θα συνδεθεί μαζί του, θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα προχωρήσουν μαζί στη δημιουργία ενός νέου καλύτερου σώματος ή προσώπου. Η σχέση του ατόμου με το ιατρό του είναι μοναδική και γι’ αυτό ο καθένας και η καθεμία πρέπει να βρει το δικό του «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ».

Οι ιδιωτικές ασφάλειες συνήθως δεν προβλέπουν στους όρους των συμβολαίων τους κάλυψη για αισθητικές επεμβάσεις. Εφόσον βέβαια παράλληλα με τη ρινοπλαστική γίνει και διόρθωση του διαφράγματος, τότε οι ιδιωτικές ασφάλειες συνήθως το καλύπτουν. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από το είδος του συμβολαίου, το οποίο έχετε. Εάν γίνει συνδυασμός διαφραγματοπλαστικής και ρινοπλαστικής, τότε συνήθως η ιδιωτική ασφάλεια καλύπτει το μέρος του διαφράγματος. Ανάλογα με την κάλυψη, που κάνει η ιδιωτική ασφάλεια, κάποιες φορές, εάν η αισθητική αλλαγή, που θα γίνει στη μύτη σας, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, μπορεί τα χρήματα, που δίνει η ασφάλεια, να είναι αρκετά για να καλυφθεί και το αισθητικό μέρος. Διαφορετικά, θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με την επιπλέον χρέωση της αισθητικής διαδικασίας. Όπως και να έχει βέβαια, θα σας κοστίσει λιγότερο από το να κάνατε τις δύο επεμβάσεις χωριστά.

Τα ρουθούνια μπορούν να στενέψουν. Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι αρκετά μικρή ή τουλάχιστον πολύ μικρότερη από αυτή της ρινοπλαστικής. Μπορεί να γίνει ακόμη και με τοπική αναισθησία και δεν έχει ιδιαίτερο χρόνο αποθεραπείας.

Αυτή η δυσμορφία, όχι μόνο διορθώνεται, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει κανονική πλαστική μύτης. Γίνεται μόνο με διόρθωση ακρορινίου. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχετε μελανιές στα μάτια και δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί νάρθηκας.

Το πρόβλημα, που αναφέρετε, είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί. Βέβαια, είναι πιο δύσκολο από το να γίνει εξ’ αρχής μία ρινοπλαστική. Παρόλα αυτά, μπορούμε, με χρήση μοσχευμάτων, να ανακατασκευάσουμε το σκελετό της μύτης, έτσι όπως εσείς επιθυμείτε. Τα μοσχεύματα αποτελούνται από χόνδρο που παίρνουμε από εσάς.

Κάποιες διορθώσεις στη μύτη μπορούν να γίνουν χωρίς χειρουργείο, αλλά με χρήση ενέσιμων υλικών. Δεν μπορούν όμως να γίνουν με αυτόν τον τρόπο όλων των ειδών οι διορθώσεις. Διόρθωση, όπως η αύξηση, που μου αναφέρατε, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με έγχυση υαλουρονικού οξέος. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και ασφαλή διαδικασία. Συνήθως με μη χειρουργικό τρόπο μπορούν να γίνουν προσθήκες στη μύτη και όχι αφαιρέσεις.

Αυτό που μου αναφέρετε είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, πάντα με τομές μέσα από τα ρουθούνια και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί κανονική ρινοπλαστική, αλλά μόνο αυτό που ονομάζουμε διόρθωση ακρορινίου. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε μελανιές στα μάτια και δεν χρειάζεται νάρθηκας.

Τα ενθέματα γενείου, όχι μόνο δεν θα γίνονται αντιληπτά από άλλα άτομα, αλλά μετά από λίγο καιρό δεν θα γίνονται αντιληπτά ούτε από εσάς. Θα αισθάνεστε σαν να μην έχετε τίποτα.

Αυτό είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να πάρετε μαζί με το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει για το τι είναι καλύτερο για σας. Οι ιδιαιτερότητες κάθε μύτης, αλλά και η εμπειρία του γιατρού, θα παίξουν ρόλο όσον αφορά στην τελική απόφαση και την επιλογή της τεχνικής. Συνήθως η ανοιχτή ρινοπλαστική δίνει περισσότερες δυνατότητες χειρισμών. Αν αυτοί οι χειρισμοί θεωρηθούν από το γιατρό σας απαραίτητοι, καλό θα είναι να κάνετε ανοιχτή ρινοπλαστική, εφόσον αυτός το θεωρεί σωστό. Καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να πιέσετε το γιατρό σας προς μία απόφαση διαφορετική από τη δική του. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να επιλέξει την τεχνική εκείνη με την οποία αισθάνεται άνετος να κάνει τις διαδικασίες που θεωρεί απαραίτητες να γίνουν στη μύτη σας. Διαφορετικά συμβουλευτείτε και κάποιον άλλον πλαστικό χειρουργό. Η επιλογή του ιατρού είναι περισσότερο σημαντική από την επιλογή της τεχνικής με την οποία θα γίνει η πλαστική στη μύτη σας.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ρινοπλαστική είναι από τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που γενικά δεν πονάνε. Πιθανότατα, λοιπόν, δεν θα νοιώσετε κάποιον πόνο. Ακόμη και στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο ελαφρύ άλγος, αυτό αντιμετωπίζεται επιτυχώς με παυσίπονα. Από τη στιγμή που εσείς είστε πολύ ευαίσθητη στον πόνο, μπορεί να παρουσιάσετε κάποιο πονοκέφαλο το πρώτο βράδυ μετά την επέμβαση, για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά παυσίπονα (όχι ασπιρίνη). Πάντως, στη συντριπτική πλειονότητά τους, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε ρινοπλαστική θεωρούν ότι τα παυσίπονα δεν τους είναι απαραίτητα.

Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικός παράγων είναι η ικανότητα του γιατρού να επιτύχει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Άλλος παράγων είναι η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, σε σχέση με την ανατομία της περιοχής. Για παράδειγμα, ένα πολύ αδύνατο άτομο, στο οποίο το ένθεμα θα τοποθετηθεί πολύ επιφανειακά, θα έχει ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Φυσικά, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, θα την συζητήσετε με τον πλαστικο χειρουργο σας. Άλλος παράγων είναι το είδος του ενθέματος. Δεν υπάρχει ένα ένθεμα το οποίο να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Ανάλογα με την κατασκευή του θώρακα θα πρέπει να επιλεγεί το κατάλληλο σχήμα ενθέματος. Και σε αυτήν την απόφασή σας βέβαια θα βοηθηθείτε από τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σας. Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το μέγεθος του ενθέματος. Η ανατομία του θώρακά σας επιτρέπει μέχρι και κάποιο μέγεθος ενθέματος χωρίς να στερηθείτε το φυσικό αποτέλεσμα. Από κει και πάνω οπωσδήποτε το στήθος θα αρχίσει να φαίνεται αφύσικο. Ποιο είναι αυτό το όριο στην αυξητική στήθους θα σας το υποδείξει ο γιατρός σας με βάση την εμπειρία του και κάποιες αντικειμενικές μετρήσεις, που αυτός θα κάνει. Επομένως η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι, υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες.

 

Συχνές ερωτήσεις


Poio eidos rinoplastikhs einai kalitero gia mena? H anoixth I h kleisth?Αυτό είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να πάρετε μαζί με το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει για το τι είναι καλύτερο για σας. Οι ιδιαιτερότητες κάθε μύτης, αλλά και η εμπειρία του γιατρού, θα παίξουν ρόλο όσον αφορά στην τελική απόφαση και την επιλογή της τεχνικής. Συνήθως η ανοιχτή ρινοπλαστική δίνει περισσότερες δυνατότητες χειρισμών. Αν αυτοί οι χειρισμοί θεωρηθούν από το γιατρό σας απαραίτητοι, καλό θα είναι να κάνετε ανοιχτή ρινοπλαστική, εφόσον αυτός το θεωρεί σωστό. Καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να πιέσετε το γιατρό σας προς μία απόφαση διαφορετική από τη δική του. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να επιλέξει την τεχνική εκείνη με την οποία αισθάνεται άνετος να κάνει τις διαδικασίες που θεωρεί απαραίτητες να γίνουν στη μύτη σας. Διαφορετικά συμβουλευτείτε και κάποιον άλλον πλαστικό χειρουργό. Η επιλογή του ιατρού είναι περισσότερο σημαντική από την επιλογή της τεχνικής με την οποία θα γίνει η πλαστική στη μύτη σας.Θελω να κανω πλαστικη στη μυτη μου, αλλα με τρομαζει ο πονος που θα νοιωσω. Ψυχολογικα εχω προβλημα με τον πονο σε κάθε φαση της ζωης μου και δεν θελω να ταλαιπωρηθω. Ρωταω λοιπον απλα: η ρινοπλαστικη ποναει;Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ρινοπλαστική είναι από τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που γενικά δεν πονάνε. Πιθανότατα, λοιπόν, δεν θα νοιώσετε κάποιον πόνο. Ακόμη και στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο ελαφρύ άλγος, αυτό αντιμετωπίζεται επιτυχώς με παυσίπονα. Από τη στιγμή που εσείς είστε πολύ ευαίσθητη στον πόνο, μπορεί να παρουσιάσετε κάποιο πονοκέφαλο το πρώτο βράδυ μετά την επέμβαση, για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά παυσίπονα (όχι ασπιρίνη). Πάντως, στη συντριπτική πλειονότητά τους, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε ρινοπλαστική θεωρούν ότι τα παυσίπονα δεν τους είναι απαραίτητα.Κάνοντας αυξητική στήθους το στήθος μου θα φαίνεται φυσικό;Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικός παράγων είναι η ικανότητα του γιατρού να επιτύχει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Άλλος παράγων είναι η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, σε σχέση με την ανατομία της περιοχής. Για παράδειγμα, ένα πολύ αδύνατο άτομο, στο οποίο το ένθεμα θα τοποθετηθεί πολύ επιφανειακά, θα έχει ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Φυσικά, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, θα την συζητήσετε με τον πλαστικο χειρουργο σας. Άλλος παράγων είναι το είδος του ενθέματος. Δεν υπάρχει ένα ένθεμα το οποίο να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Ανάλογα με την κατασκευή του θώρακα θα πρέπει να επιλεγεί το κατάλληλο σχήμα ενθέματος. Και σε αυτήν την απόφασή σας βέβαια θα βοηθηθείτε από τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σας. Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το μέγεθος του ενθέματος. Η ανατομία του θώρακά σας επιτρέπει μέχρι και κάποιο μέγεθος ενθέματος χωρίς να στερηθείτε το φυσικό αποτέλεσμα. Από κει και πάνω οπωσδήποτε το στήθος θα αρχίσει να φαίνεται αφύσικο. Ποιο είναι αυτό το όριο στην αυξητική στήθους θα σας το υποδείξει ο γιατρός σας με βάση την εμπειρία του και κάποιες αντικειμενικές μετρήσεις, που αυτός θα κάνει. Επομένως η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι, υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες.Πως θα επιλέξω το κατάλληλο μέγεθος;Καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας την εικόνα του στήθους που σας αρέσει και να προσπαθήσετε με κάποιο τρόπο να την δείξετε στον γιατρό σας. Ίσως κάποιες φωτογραφίες να βοηθούν σε αυτό. Ο γιατρός θα κάνει κάποιες μετρήσεις στον μαστός σας και στον θώρακα γενικότερα και βάση αυτές θα σας υποδείξει ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Παράλληλα όμως θα πρέπει να προσπαθήσετε να του περιγράψετε τι είναι αυτό που σας αρέσει και να δείτε μαζί κάποιες φωτογραφίες από χειρουργεία του που θα βοηθήσουν και εσάς και αυτόν να καταλάβετε ποιο είναι το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα των μαστών. Τέλος με κάποια sizers, δηλαδή κάποια δοκιμαστικά επιθέματα που μοιάζουν με μαστό θα προσπαθήσει να σας δώσει μία εικόνα του τι αποτέλεσμα είναι αυτό που προσδοκάτε.

Η αίσθηση του πόνου διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Για την ίδια επέμβαση υπάρχει πολύ μεγάλη διαφοροποίηση ανάλογα με τον οργανισμό και την αντίληψη του πόνου που κάθε άνθρωπος έχει. Γενικά η τοποθέτηση πάνω από τον μείζονα θωρακικό έχει λιγότερο πόνο σε σχέση με την τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό. Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές ελέγχεται αρκετά καλά. Κάποια άτομα βέβαια δεν αισθάνονται ιδιαίτερη ενόχληση σε βαθμό που να μην χρειάζονται ούτε καν τα παυσίπονα.

Η επέμβαση πλαστικής στήθους προϋποθέτει κάποιες τομές οι οποίες κατόπιν αφήνουν κάποια σημάδια. Οι τομές αυτές όμως και επομένως τα σημάδια που θα μείνουν είναι αρκετά μικρές και σε σημεία που καλύπτονται εύκολα. Σε γενικές γραμμές τα άτομα που έχουν κάνει τη διαδικασία θεωρούν ότι οι τομές δεν αποτελούν για αυτά αισθητικό πρόβλημα.

Γενικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής των ενθεμάτων ούτε κάποια ημερομηνία λήξης. Γνωρίζουμε ότι τα παλαιότερης τεχνολογίας ενθέματα σε μεγάλη συχνότητα διήρκησαν για όλη την ζωή του ατόμου. Τα νεότερης τεχνολογίας ενθέματα θεωρητικά θα πρέπει να έχουν ακόμη καλύτερη συμπεριφορά στον χρόνο.

Η απάντηση είναι ναι. Πρόκειται για μία τεχνική που παρόλο που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από ένα αιώνα περίπου έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Πρόκειται για μία μέθοδο η οποία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, αλλά παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει μελετηθεί τόσο πολύ, όπως η μέθοδος με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Τα ενθέματα είναι κατασκευασμένα από ένα εξωτερικό περίβλημα που αποτελείται από συμπαγή σιλικόνη. Το εσωτερικό τους περιέχει τζελ σιλικόνης σε ρευστή μορφή.

Οι τομές στην αυξητική του στήθους έχουν μήκος περίπου 4εκ με 5εκ και συνήθως γίνονται (με σειρά συχνότητας) στην υπομάστιο, στην θηλή, στην μασχάλη ή στον ομφαλό. Βέβαια σε πάνω από το 95% των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται οι δύο πρώτες επιλογές.

Αυτό εξαρτάται από το είδος εργασίας που κάνετε, το επίπεδο τοποθέτησης και από την ανοχή που έχετε στον πόνο. Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από τέσσερεις περίπου ημέρες εφόσον κάνουν μία εργασία γραφείου. Αντίθετα εργασίες που προϋποθέτουν μεγάλη κινητικότητα με τα χέρια χρειάζονται περισσότερο από μία εβδομάδα για να μπορέσει κανείς να επιστρέψει.

Ελαφρές ασκήσεις μπορείτε να κάνετε μετά από τρεις εβδομάδες και πιο έντονες ασκήσεις μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από τέσσερεις εβδομάδες.

Κάθε επέμβαση όπως και οποιαδήποτε πράξη στην ζωή μας ενέχει την πιθανότητα επιπλοκής. Στην αυξητική στήθους η πιθανότητα επιπλοκών είναι μικρή και συνήθως πρόκειται για μόλυνση, αιμάτωμα, δημιουργία κάψας, διαφοροποιήσεις στην αισθητικότητα της θηλής, ρήξη ενθέματος και λοιπά. Όλες βέβαια οι επιπλοκές όπως είπαμε συμβαίνουν σπάνια και είναι διορθώσιμες.

Τα περισσότερα άτομα μπαίνουν στο νοσοκομείο το πρωί και φεύγουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί και μία διανυκτέρευση. Μεγαλύτερη νοσηλεία είναι αρκετά σπάνια.

Συνήθως δεν επηρεάζεται ο θηλασμός από την επέμβαση αυξητικής στήθους. Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις στις οποίες μπορεί να είναι απλώς ελαφρώς μειωμένος ο θηλασμός, τις οποίες μπορείτε να τις συζητήσετε με τον γιατρό σας. Οι μελέτες έδειξαν ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν την υγεία του παιδιού διότι το μόριο σιλικόνης είναι εξαιρετικά μεγάλο για να μπορέσει να περάσει μέσα στο γάλα. Όσες μελέτες έγιναν πάνω στο θέμα αυτό κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα πάνω στο θέμα αυτό και ποτέ δεν ανιχνεύτηκαν μόρια σιλικόνης στο μητρικό γάλα.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην μαστογραφία και την αύξηση της εμπειρίας οι ακτινολόγοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν ότι τα ενθέματα δεν τους δημιουργούν κάποιο διαγνωστικό πρόβλημα. Καλό είναι βέβαια ο ακτινολόγος να έχει κάποια εμπειρία σε μαστογραφίες σε άτομα που έχουν ενθέματα σιλικόνης. Κάποιοι ακτινολόγοι αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα ενθέματα τους βοηθούν στην διάγνωση κατά την διάρκεια της μαστογραφίας.

Παρόλο που τα ενθέματα δεν είναι κατασκευασμένα με σκοπό να ανορθώνουν το στήθος σε κάποιες μικρού βαθμού πτώσεις των μαστών μπορούν να δημιουργήσουν την εικόνα της ανόρθωσης. Αυτό συμβαίνει διότι γεμίζει ο μαστός και επομένως δείχνει πιο ανορθωμένος. Πολύ καλό αποτέλεσμα υπάρχει στην λεγόμενη ψευδοπτώση, όπου ο βαθμός πτώσης της θηλής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ο μαστός έχει «αδειάσει». Εκεί το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλό και απόλυτα φυσικό.

Οπωσδήποτε ένας μεγαλύτερου όγκου μαστός έχει περισσότερες πιθανότητες πτώσης με το πέρασμα του χρόνου. Από την άλλη πλευρά όμως το ένθεμα και ο ιστός που το περιβάλλει λειτουργούν σαν ένα εσωτερικό στήριγμα ενάντια στην πτώση. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μαστός που έχει ένθεμα να «πέφτει» πιο δύσκολο σε σχέση με έναν μαστό ιδίου όγκου ο οποίος δεν έχει ένθεμα.

Καλό είναι να βρίσκεστε στο ιδανικό σας βάρος για να μπορέσει να υπολογιστεί ακριβώς το μέγεθος των ενθεμάτων. Βέβαια συνήθως πέντε κιλά πάνω ή κάτω δεν κάνουν κάποια διαφορά αλλά εάν πρόκειται να χάσετε περισσότερα κιλά από αυτά καλό θα ήταν να κάνετε την αυξητική στήθους αφότου έρθετε στο σωματικό βάρος που επιθυμείτε.

Εάν στην φάση που βρίσκεστε που προσπαθείτε να κάνετε παιδιά καλύτερα να αναβάλλετε την αυξητική στηθους για την περίοδο αφότου έχετε γεννήσει. Αυτό διότι πιθανόν ο μαστός να αλλάξει και να χρειαστεί μία γενικότερη αντιμετώπιση μετά την εγκυμοσύνη. Εάν όμως δεν είναι κάτι που επίκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε χωρίς πρόβλημα να κάνετε την αυξητική στηθους πριν την τεκνοποίηση.

Για την αυξητική στήθους συνήθως βάζουμε ως όριο την ηλικία των δεκαοχτώ ετών. Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο πρέπει να συμβαίνει είναι να έχει σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη του σώματος τουλάχιστον για δύο χρόνια. Με βάση αυτόν τον κανόνα θα μπορούσε κανείς να κάνει αυξητική σε ηλικία μικρότερη των δεκαοχτώ ετών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση των γονέων.

Μην περιμένετε όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί να έχουν ακριβώς την ίδια άποψη για το τι πρέπει να κάνετε. Καλό θα ήταν να συγκεντρώσετε αυτά που σας είπαν, να τα αναλύσετε στο μυαλό σας και αφού πάρετε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες να καταλήξετε στο τι είναι το σωστό για εσάς. Σημαντικό ρόλο παίζει η αίσθηση επικοινωνίας που έχετε με κάθε γιατρό και το εάν σας εμπνέει ως άτομο ή όχι. Ακολουθήστε την διαίσθησή σας. Εάν έχετε συνεχίζετε αμφιβολίες συγκεντρώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ή δείτε και κάποιον άλλον πλαστικό χειρουργό. Δεν είναι κακό να ξανασυναντήσετε κάποιον πλαστικό χειρουργό τον οποίον έχετε ήδη συναντήσει εάν ας έχουν μείνει κάποιες απορίες.

Μία από τις επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν είναι η δημιουργία κάψας. Η κάψα είναι ένα σκληρό περίβλημα που μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός γύρω από το ένθεμα. Οι λόγοι δημιουργίας κάψας δεν είναι απόλυτα γνωστοί. Η διόρθωση της κάψας γίνεται με χειρουργική αφαίρεσή της και επανατοποθέτηση του ενθέματος. Θεωρητικά οι πιθανότητες είναι λιγότερες στα τραχείας επιφανείας ενθέματα, ακόμη μικρότερες εάν το ένθεμα τοποθετηθεί κάτω από το μείζονα θωρακικό και καλό είναι ένα άτομο να κάνει κάποιο μασάζ στους μαστούς για μερικούς μήνες μετά την επέμβαση. Υπό αυτές τις συνθήκες οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Και βεβαίως στις λίγες πιθανότητες που η κάψα μπορεί να συμβεί, είναι διορθώσιμη όπως προαναφέραμε.

Τα ανατομικά ενθέματα που αλλιώς ονομάζονται σταγονοειδή ή κατά άλλους σε σχήμα «δάκρυ» έχουν όπως λέει και το όνομά τους το σχήμα σταγόνα δηλαδή προσομοιάζουν στο φυσικό σχήμα του μαστού. Σε κάποια άτομα που έχουν πολύ μικρούς μαστούς και πολύ λίγο λίπος κάτω από το δέρμα θεωρείται ότι δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Σε κάποια άλλα άτομα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό των στρογγυλών ενθεμάτων. Το σχήμα του μαστού βέβαια δεν εξαρτάται από το σχήμα του ενθέματος αλλά και τον τρόπο τοποθέτησης. Για παράδειγμα η τοποθέτηση κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ πιέζει το ένθεμα στον άνω πόλο με αποτέλεσμα να του δίνει το σχήμα σταγόνας.

Αυτή είναι μία απόφαση που θα πρέπει να πάρετε μετά από συζήτηση με τον γιατρό σας. Άτομα που έχουν πολύ μικρούς μαστούς και λίγο λίπος κάτω από το δέρμα θεωρείται ότι πλεονεκτεί η τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό. Σε άλλα άτομα μπορεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα να είναι περίπου ίδιο. Προσπαθήστε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και πάρτε μαζί με αυτόν την απόφαση.

Ειδικά στην επέμβαση της αυξητικής μαστών θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των ενθεμάτων και γενικότερα της διαδικασίας της οποίας θα κάνετε. Μην προσπαθήσετε να βρείτε το χαμηλότερο κόστος αυξητικής στήθους διότι πιθανόν αυτό να υποκρύπτει κάποια παγίδα. Βέβαια και τα πολύ υψηλά κόστη δεν δικαιολογούνται. Όλοι οι γιατροί γνωρίζουν ποιες είναι οι μέσες τιμές στην αγορά και προσπαθούν να κυμαίνονται σε αυτές. Δώστε προτεραιότητα στον γιατρό που σας εμπνέει ότι θα κάνει την καλύτερη δουλειά για εσάς και δευτερευόντως ασχοληθείτε με το κόστος.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θέλετε και θα το καθορίσετε με βάση τις υποχρεώσεις σας. Κάντε την διαδικασία αυτήν την περίοδο που έχετε τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις με την εργασία σας ή με την κοινωνική σας ζωή. Υπολογίστε πάντως ότι για να βγείτε στην παραλία σε καλή κατάσταση χρειάζεστε τουλάχιστον ένα μήνα. Προσπαθήστε να μην αφήσετε τα πράγματα για την τελευταία στιγμή αλλά οργανώστε την επέμβασή σας εγκαίρως.

Η αυξητική στήθους είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να οργανωθεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλά άτομα έρχονται κάθε χρόνο και συνδυάζουν τις διακοπές τους με την διόρθωση κάποιων ατελειών στο σώμα τους. Αυτό που είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος για σας χρόνος, είναι να έχω ενημερωθεί νωρίτερα τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail έτσι ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η διαδικασία. Σε μια τυπική επέμβαση αυξητικής στήθους, μία εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει αυτή και να μπορέσει έπειτα το άτομο να ταξιδέψει. Ανάλογα με την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, μπορεί ακόμη και λιγότερος χρόνος από μια εβδομάδα να είναι αρκετός. Έτσι, μπορεί κάποια ή κάποιος να συνδυάσει τη διόρθωση της ατέλειας του στήθους του, συνεχίζοντας ακόμη και το καλοκαίρι τις διακοπές του. Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν αντενδείκνυται ακόμη και αμέσως μετά την αυξητική στήθους. Φυσικά, η επέμβαση πραγματοποιείται υπό τη αίρεση ότι το άτομο που προσέρχεται, έστω και από μακρυά, είναι κατάλληλος υποψήφιος για αύξηση στήθους. Αυτό το εξετάζουμε όσο είναι εφικτό πριν την άφιξή σας και όσο το δυνατόν συντομότερα αφότου φτάσετε. Αν κριθεί θετικά η καταλληλότητα, προχωράμε στα προγραμματισμένα, επόμενα στάδια. Αν κριθεί αρνητικά, τότε η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ευχάριστες συγκινήσεις και εκπλήξεις ως τόπος διακοπών, χειμώνα, καλοκαίρι.

Όπως σε κάθε χειρουργική διαδικασία, αλλά και γενικότερα όπως σε κάθε πράξη στη ζωή μας, υπάρχει η πιθανότητα τα πράγματα να μην πάνε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Στην πλαστική χειρουργική, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με υγιή άτομα, οι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλου είδους επεμβάσεις που έχουν καθαρά θεραπευτικό χαρακτήρα. Κάθε άτομο, που μπαίνει στη διαδικασία μίας αισθητικής επέμβασης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιων επιπλοκών, οι οποίες όμως είναι όλες διορθώσιμες. Δεν θα πρέπει να υποεκτιμούμε ή να υπερεκτιμούμε τις επιπλοκές αυτές. Καθημερινά κάνουμε διάφορες πράξεις στις οποίες η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή μίας χειρουργικής διαδικασίας, επειδή όμως τις έχουμε συνηθίσει δεν τις αξιολογούμε ως επικίνδυνες. Για παράδειγμα, η οδήγηση του αυτοκινήτου, έχει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από αυτή μίας χειρουργικής διαδικασίας, όπως η αυξητική στήθους. Το μεν πρώτο όμως είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει και το κάνουμε καθημερινά, το δεύτερο είναι κάτι το οποίο φοβόμαστε υπέρμετρα, διότι δεν το έχουμε ξανακάνει και μας είναι άγνωστο. Και το άγνωστο πάντα φοβίζει.
Οι πιθανές επιπλοκές λοιπόν είναι οι εξής:
I. Αιμάτωμα: Το αιμάτωμα είναι μία συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα, το οποίο οφείλεται σε κάποιο αγγείο, που κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν μάτωνε, άρχισε όμως να ματώνει εκ των υστέρων. Η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος είναι αρκετά μικρή, εάν όμως εμφανιστεί, συνήθως, απορροφάται από μόνο του, εκτός αν είναι εκτεταμένο, οπότε χρειάζεται κάποια διαδικασία προκειμένου να αφαιρεθεί.
II. Μόλυνση: Η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε κάποια μικρόβια, που από το δέρμα του ατόμου, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μπήκαν στην περιοχή που βρίσκεται το ένθεμα. Επίσης, μπορεί να οφείλεται στο ότι η άμυνα του οργανισμού του συγκεκριμένου ατόμου είναι αρκετά μειωμένη και επομένως ευνοεί τις μολύνσεις. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι είναι επίσης εξαιρετικά μικρή. Εάν συμβεί, κάποιες φορές θεραπεύεται με αντιβιοτικά, κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστεί και η αφαίρεση του ενθέματος.
III. Δημιουργία κάψας: Η κάψα είναι ένα σκληρό περίβλημα, φτιαγμένο από ινώδη ιστό, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός και περιβάλλει με αυτό το ένθεμα. Ούτως ή άλλως, πάντα ο οργανισμός δημιουργεί ένα λεπτό ινώδες περίβλημα γύρω από το ένθεμα, το οποίο όμως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και δεν αποτελεί πρόβλημα. Σε κάποια άτομα μπορεί αυτό το ινώδες περίβλημα να είναι πιο παχύ και σε αυτή την περίπτωση να ψηλαφάται σαν σκλήρυνση του μαστού. Σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις μπορεί και να συνοδεύεται από πόνο. Οι πιθανότητες δημιουργίας κάψας με τα ενθέματα τραχείας επιφανείας είναι αρκετά μικρές. Εάν το ένθεμα μπει κάτω από το μείζονα θωρακικό ελαχιστοποιούνται. Ακόμα και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, εάν μεν είναι μικρού βαθμού δεν χρειάζεται να προβεί κανείς σε καμία ενέργεια, εάν είναι σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί μέσω μίας επέμβασης παρόμοιας με την αρχική, όταν δηλαδή τοποθετήθηκαν τα ενθέματα.
IV. Ρυτίδωση: Αυτή εμφανίζεται ως μία ψηλαφητή ανωμαλία στην επιφάνεια του ενθέματος, η οποία αφενός δεν είναι πολύ συχνή, αφετέρου, όταν εμφανίζεται, συνήθως, δεν είναι ορατή με το μάτι. Η επιπλοκή αυτή δεν αποτελεί αίτιο για να κάνει κάποιος οποιαδήποτε ενέργεια και συνήθως δεν είναι τόσο ενοχλητική ώστε να χρειαστεί αφαίρεση του ενθέματος.
V. Μείωση της αισθητικότητας: Η μείωση της αισθητικότητας στη θηλή συμβαίνει σε πολύ λίγες περιπτώσεις και αν συμβεί, συνήθως, είναι προσωρινή. Πολύ συχνότερα όμως συμβαίνει να αυξηθεί η αισθητικότητα στη θηλή και αυτό αποδίδεται στην καλύτερη σχέση που αποκτά το άτομο με το σώμα του, το οποίο καταλήγει σε καλύτερη σεξουαλική διάθεση.
VI. Μετακίνηση του ενθέματος: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ δύσκολα και από αυτές τις λίγες φορές που συμβαίνει, αφορά σε πολύ μεγάλα ενθέματα.
VII. Απώλεια όγκου του ενθέματος: Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε ενθέματα φυσιολογικού ορού, όπου μπορεί να υπάρξει απώλεια φυσιολογικού ορού από τη βαλβίδα. Δεν συμβαίνει συχνά και σε περίπτωση που συμβεί, οι κατασκευάστριες εταιρείες των ενθεμάτων αντικαθιστούν το ένθεμα.

  • Η αυξητική στηθους είναι μία επέμβαση η οποία αποσκοπεί στο να αυξήσει το μέγεθος και να αλλάξει το σχήμα του γυναικείου στήθους. Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να επιθυμεί κάτι τέτοιο είναι οι εξής :
    Να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, αυξάνοντας το μέγεθος των μαστών, σε μία γυναίκα που θεωρεί ότι οι μαστοί της από την κατασκευή τους είναι πολύ μικροί.
  • Να επαναφέρει τον όγκο των μαστών, όταν αυτός έχει χαθεί εξαιτίας απώλειας βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη.
  • Να επιτύχει καλύτερη συμμετρία, όταν οι μαστοί είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα.
  • Να βελτιώσει το σχήμα σε μαστούς οι οποίοι υπέστησαν κάποια πτώση στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό συνήθως συνδυάζεται με κάποιο είδος ανόρθωσης μαστών, δηλαδή συνδυασμός δύο επεμβάσεων.
  • Να βελτιώσει την όψη των μαστών οι οποίοι μειονεκτούν ως προς την εμφάνιση λόγω κάποιου τραύματος ή γενετικών ανωμαλιών.

Στο άτομο, στο οποίο θα γίνει η επέμβαση αυξησης στηθους, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματός του, να διαθέτει ψυχική ωριμότητα, να μη βρίσκεται σε περίοδο ψυχικής φόρτισης (διαζύγιο, θάνατος προσφιλών προσώπων, περίοδος απόρριψης από το περιβάλλον), να είναι πνευματικά ισορροπημένο, να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να έχει επεξεργαστεί την ιδέα της επέμβασης αυτής για αρκετό καιρό στο μυαλό του (να μην είναι απόφαση της στιγμής).
Το σημαντικότερο όλων είναι, όπως και σε κάθε αισθητική επέμβαση, να γνωρίζει κανείς ότι η πλαστική χειρουργική αποσκοπεί στη βελτίωση μίας υπάρχουσας κατάστασης και όχι στην επίτευξη της τελειότητας.

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός, για να κάνει κάποια την αυξητική στήθους που επιθυμεί, έχει κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο, με πολυετή πείρα και συνεχή ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, τόσο όσον αφορά τις τεχνικές, όσο και τα υλικά. Πρέπει ταυτόχρονα να έχει ολοκληρωμένη γνώση στην πλαστική χειρουργική. Να είναι ικανός στο χειρισμό και επιδέξιος στην τεχνική της πλαστικής στήθους. Να δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει και να αφιερώνει χρόνο για σας, για την ενημέρωσή σας, για κάθε σας απορία, τόσο πριν την επέμβαση, όσο και μετά από αυτήν. Αλλά κυρίως, ο καλύτερος πλαστικος χειρουργος δεν είναι ένα μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί για τον κάθε άνθρωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, για κάθε γυναίκα, υπάρχει ένας γιατρός που θα συνδεθεί μαζί της, θα της εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα προχωρήσουν μαζί στη δημιουργία ενός νέου καλύτερου στήθους, με αρμονία και χωρίς υπερβολές. Η σχέση του ατόμου με το ιατρό του είναι μοναδική και γι’ αυτό η καθεμία πρέπει να βρει το δικό της «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ».

Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα εφικτό. Μπορεί, δηλαδή, ο πλαστικός χειρουργός να τοποθετήσει ένθεμα σιλικόνης στον ένα μόνο μαστό και να τον φέρει σε όγκο αντίστοιχο του άλλου μαστού.
Παρόλα αυτά, η διαδικασία αυξητικής στήθους θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή και έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Θα πρέπει, δηλαδή, να γνωρίζετε ότι ο μαστός στον οποίο θα γίνει η αύξηση θα ανορθωθεί ακόμη περισσότερο, σε σχέση με αυτό που ήταν. Αυτό σημαίνει ότι, ναι μεν θα διορθωθεί, όσον αφορά το μέγεθός του, αλλά ενδέχεται να υπάρχει διαφορά στο βαθμό “πτώσης” των δύο μαστών. Για το λόγο αυτό, μπορεί να χρειαστεί κάποια διαδικασία να γίνει και στον άλλο μαστό, προκειμένου να υπάρξει συμμετρία.
Στη μονόπλευρη αύξηση μαστών, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί ένα μπαλονάκι μέσα στο μαστό, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει το μικρό μαστό να φτάνει στον όγκο του μεγαλύτερου. Μετρώντας τότε την ποσότητα υγρού, που έχει βάλει μέσα στο σακουλάκι, μπορεί να γνωρίζει πόσα ακριβώς κυβικά εκατοστά ενθέματος χρειάζονται να τοποθετηθούν στο μικρό μαστό.
Σημασία επίσης, έχει το σχήμα του ενθέματος, το οποίο θα αποφασίσει ο πλαστικός χειρουργός με βάση την εμπειρία του.

Η σχέση πλαστικού χειρουργού με ασθενή και γενικά η σχέση ιατρού με ασθενή είναι πολύ ιδιαίτερη. Για να προχωρήσει σωστά και να έχει καλό αποτέλεσμα μια διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής, όπως είναι η ρινοπλαστική, πρέπει να έχουν ταιριάξει, να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Γι’ αυτό το λόγο πολλές γυναίκες και άντρες, οι οποίες/οι είχαν υποβληθεί σε κάποια διαδικασία στο ιατρείο στην Αθήνα, αλλά διαμένουν μόνιμα στην επαρχία, μου ζήτησαν να έχουν μια πιο εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Ανταποκρινόμενος σε αυτό το “κάλεσμα” επισκέπτομαι κάποιες πόλεις-βάσεις, μακρυά από την Αθήνα. Ανάμεσα σε αυτές είναι φυσικά και η Θεσσαλονίκη, που δεν θα μπορούσε να λήψει ως μητρόπολη, κέντρο και πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας. Ραντεβού για ενημερωτική συνάντηση μπορείτε να κλείσετε στα γνωστά τηλέφωνα, που θα βρείτε στη σελίδα της επικοινωνίας μας

Η εισολκή θηλής δεν είναι κάτι σπάνιο. Διορθώνεται μόνιμα, με μια απλή επέμβαση που διαρκεί περίπου μισή ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά την μικρο-επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ο μόνος περιορισμός είναι η αποφυγή των αθλητικών δραστηριοτήτων για λίγες μέρες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας για την εισολκή θηλής και σε βίντεο με όλη τη διαδικασία που έχουμε στη σελίδα βίντεο