ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΙΝΕΛΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΙΝΕΛΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Χρήσιμα tips αισθητικής από το Beaute Club by Aesthetic Anaplasis

Είτε με συνθετική τρίχα είτε με αληθινή, τα πινέλα μας πρέπει να καθαρίζονται συχνά και σωστά γιατί συγκρατούν πάνω τους σκόνη, μικρόβια και βακτήρια.

Ο καθαρισμός τους είναι μια πολύ απλή διαδικασία αρκεί να μας γίνει συνήθεια. Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής. Για αρχή βάζουμε τα πινέλα που θέλουμε να πλύνουμε κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό με τις τρίχες να κοιτούν  προς τα κάτω μέχρι να βραχούν εντελώς. Στη συνέχεια βάζουμε μία μικρή ποσότητα ειδικού καθαριστικού ή απαλού σαμπουάν πάνω στις τρίχες και με απαλές κινήσεις κάνουμε αφρό μέσα στη παλάμη μας.  Ξεπλένουμε τα πινέλα πάλι κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό με τις τρίχες κοιτώντας προς τα κάτω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καθαρίσουν εντελώς. Κατά τον ίδιο τρόπο καθαρίζονται και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ.

Δεν δανείζουμε πότε τα πινέλα μας ή τα σφουγγαράκια μας σε άλλο άτομο και αν χρειαστεί να γίνει αυτό υπάρχουν ειδικά εμποτισμένα μαντηλάκια με αντισηπτικό για ένα γρήγορο καθάρισμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν και μετά το μακιγιάζ.

 Είναι σχεδόν απίθανο να καθαρίζει καμιά μας αμέσως μετά από κάθε μακιγιάζ τα πινέλα της, αν και έτσι είναι το σωστό. Ας καταφέρουμε όμως να μας γίνει συνήθεια ο καθαρισμός των πινέλων μας τουλάχιστον  μία φορά την εβδομάδα για την αποφυγή μολύνσεων.