Οι γάμπες ως κριτήριο ομορφιάς

Οι ωραίες γάμπες αποτελούν ένα σημαντικό κριτήριο για την αισθητική του γυναικείου κυρίως σώματος, πολλές φορές όμως και του αντρικού. Με βάση στατιστικές μελέτες, που αφορούν τα κριτήρια των ανδρών όσον αφορά την γυναικεία ομορφιά, πολλές φορές οι γάμπες έρχονται πρώτες στην κατάταξη μεταξύ όλων των στοιχείων που καθορίζουν την ομορφιά στο σώμα της γυναίκας.

Γάμπες με ανατομικές δυσαναλογίες

Πολλές φορές συμβαίνει οι γάμπες σε ένα άτομο να είναι υποτροφικές, δηλαδή να μην έχουν τον σωστό όγκο, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εκ γενετής προδιάθεση του ατόμου, δηλαδή γενικά στην κατασκευή του σώματός του, ή μερικές φορές σε ασθένειες, που έχουν υπάρξει στο παρελθόν και δημιούργησαν μία ατροφία στην μία ή και στις δύο γάμπες.

Πλαστική κνήμης

Η βασικότερη μέθοδος για την διόρθωση της γάμπας είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Εκτός αυτής της μεθόδου, βέβαια, υπάρχουν και οι μέθοδοι αύξησης της γάμπας με χρήση λίπους ή υαλουρονικού οξέως, οι οποίες όμως δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά.
Όσον αφορά στην χρήση ενθεμάτων σιλικόνης πρέπει να γίνει σαφές ότι υπάρχουν ειδικά ενθέματα για τις γάμπες και μάλιστα διαφορετικού σχήματος μεταξύ τους, ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει και με το είδος της αύξησης, που επιθυμεί κάποιο άτομο. Τα ενθέματα αυτά είναι μακρόστενα και η επιφάνειά τους είναι λεία. Μοιάζουν με τα λεία ενθέματα, που χρησιμοποιούνται στην αυξητική μαστών, αλλά το σχήμα τους είναι τελείως διαφορετικό. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην πίεση.

Αυξητική κνήμης (γάμπα)

Πριν την επέμβαση αύξησης της κνήμης

Ισχύει ό,τι και στην αυξητική μαστών, δηλαδή δεν πρέπει να έχει γίνει κατανάλωση ασπιρίνης δέκα ημέρες πριν, κατανάλωση αλκοόλ δύο μέρες πριν και θα πρέπει να έχει γίνει σωστή ενημέρωση για τη διαδικασία της επέμβασης.

Πως γίνεται η επέμβαση αύξησης της γάμπας

Η αυξητική κνήμης πρέπει να γίνεται σε χώρο χειρουργείου και με κάποιο είδος αναισθησίας, το οποίο μπορεί να είναι γενική ή επισκληρίδιος αναισθησία.

Υπάρχουν δύο επιλογές όσον αφορά στα σημεία όπου θα πρέπει να γίνει η αυξητική. Η μία θέση είναι στο οπίσθιο-έσω μέρος της κνήμης και η δεύτερη θέση είναι στο οπίσθιο-έξω μέρος της κνήμης. Αυτό είναι αναγκαίο διότι ο γαστροκνήμιος μυς, που δίνει όγκο στην γάμπα, έχει δύο τμήματα, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές. Επειδή στόχος μας είναι να μιμηθούμε τον όγκο του γαστροκνημίου μυός, για αυτό το λόγο τα ενθέματα τοποθετούνται σε ένα από τα δύο αυτά σημεία, αντίστοιχα δηλαδή με τμήματα του γαστροκνημίου. Μπορεί να χρειαστεί να μπει ένα ένθεμα στην μία ή στην άλλη πλευρά ή και μερικές φορές να μπουν και δύο ενθέματα ταυτοχρόνως. Αυτό εξαρτάται από την ελαστικότητα των ιστών και από το μέγεθος του όγκου που μπορούν να δεχθούν. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να μπει διαφορετικό ένθεμα στη μια κνήμη και διαφορετικό σε σχήμα ή μέγεθος στην άλλη, προκειμένου να διατηρηθεί η συμμετρία των ποδιών.

Η τομή, για να μπουν τα ενθέματα, γίνεται στο πίσω μέρος του γόνατος, ακριβώς στο σημείο που γίνεται η πτύχωση. Η θέση της τομής είναι τέτοια που μοιάζει σαν πτυχή και δεν γίνεται αντιληπτή από το περιβάλλον. Μέσω αυτής της τομής δημιουργείται μία θήκη στην περιοχή της γάμπας.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι της τάξης της μίας ώρας και το άτομο μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αυξητική κνήμης (γάμπα)

Μετά την επέμβαση της πλαστικής κνήμης

Δεν υπάρχει μεγάλη ενόχληση στην περιοχή αυτή μετά από την αυξητική στις γάμπες. Εάν υπάρχει κάποιο επίπεδο πόνου αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Πολλές φορές δεν θεωρούνται απαραίτητα καθόλου τα παυσίπονα, διότι η ενόχληση δεν είναι μεγάλη.

Στις κνήμες θα υπάρξει κάποιο οίδημα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο χρόνος αποχής από την εργασία κατά βάση εξαρτάται από το είδος της εργασίας. Μία εργασία κατά την οποία είναι αναγκαίο αρκετό περπάτημα και ορθοστασία σαφώς χρειάζεται περισσότερες ημέρες σε σχέση με μία καθιστική εργασία, όπου μπορεί κανείς να επιστρέψει ακόμα και δύο-τρεις ημέρες μετά την επέμβαση.

Το αποτέλεσμα της αυξητικής της γάμπας είναι μόνιμο, διαρκεί δηλαδή για όλη την ζωή. Η τελική εικόνα μετά την πλαστική κνήμης θα φανεί σε λίγους μήνες, όταν θα έχει υποχωρήσει τελείως το οίδημα. Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει, μπορούν εύκολα τα ενθέματα να αφαιρεθούν. Σίγουρα όμως το άτομο που έχει προβεί σε αυτήν την διαδικασία έχει υψηλό βαθμό ικανοποίησης, διότι έχει λύσει με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα που το απασχολούσε.

Περισσότερες υπηρεσίες