Πλαστική στα μπράτσα

Η πλαστική στους βραχίονες (μπράτσα), είναι μία από τις επεμβάσεις που έχουν αρκετή ζήτηση. Ο λόγος είναι ότι η περιοχή στην έσω πλευρά του βραχίονα, έχει αρκετά λεπτό και μειωμένης ελαστικότητας δέρμα. Αποτέλεσμα αυτών είναι να χαλαρώνει πιο εύκολα.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση ή και χωρίς αυτήν. Σε γενικές γραμμές, τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός με τη λιποαναρρόφηση θεωρείται καλύτερος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

Για να διορθωθεί η χαλάρωση του δέρματος, θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα τμήμα του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες τομές. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι οι τομές αυτές αφήνουν κάποια σημάδια. Η ποσότητα δέρματος, που χρειάζεται να αφαιρεθεί στην επέμβαση αυτή κι επομένως το μέγεθος των τομών, που θα μείνουν, εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης.

Σε μικρό βαθμό χαλάρωσης και μόνο η λιποαναρρόφηση πολλές φορές είναι αρκετή. Σε τέτοιες περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση λειτουργεί αφαιρώντας βάρος από την περιοχή των βραχιόνων, χωρίς να διορθώνεται η χαλάρωση του δέρματος. Η μείωση του βάρους, από το λίπος που έχει αφαιρεθεί, κάνει τη χαλάρωση των χεριών να φαίνεται λιγότερο.

Σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό χαλάρωσης η λιποαναρρόφηση, σε συνδυασμό με αφαίρεση δέρματος από τη μασχάλη, δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό χαλάρωσης χρειάζεται επιμήκης τομή, η οποία ξεκινάει από τη μασχάλη και καταλήγει στον αγκώνα. Τα σημάδια αυτά συνήθως βρίσκονται στο μέσα μέρος του βραχίονα, επομένως δεν είναι άμεσα ορατά. Πριν την επέμβαση, χρειάζεται βέβαια αρκετή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό, όσον αφορά στο είδος των τομών, ώστε αυτές να διευκρινιστούν και να είναι αποδεκτές από το άτομο που πρόκειται να μπει στη διαδικασία αυτή.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ

Όταν ο βαθμός χαλάρωσης δεν είναι πολύ μεγάλος, μπορεί κανείς να συνδυάσει την τεχνική της λιποαναρρόφησης ή της laser λιπόλυσης με αφαίρεση δέρματος μόνο στην περιοχή της μασχάλης.
Αυτό, στις περιπτώσεις μικρής ή ακόμη και μέτριας χαλάρωσης, είναι αρκετό για να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χωρίς την ύπαρξη εμφανών τομών.

Στην περίπτωση αυτή, ο γιατρός κάνει λιποαναρρόφηση σε όλο το βραχίονα και κατόπιν κάνει την αφαίρεση του δέρματος από την περιοχή της μασχάλης.

Βραχιονοπλαστική

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Εάν ο βαθμός χαλάρωσης είναι εξαιρετικά μεγάλος, τότε θα πρέπει η τομή της βραχιονοπλαστικής να γίνει και εκτός μασχάλης. Ο πολύ μεγάλος αυτός βαθμός χαλάρωσης, συνήθως παρατηρείται σε άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά. Αυτό, στις μέρες μας είναι όλο και πιο συνηθισμένο, λόγω των χειρουργικών επεμβάσεων που όλο και περισσότερο γίνονται με σκοπό την απώλεια κιλών (βαριατρική χειρουργική).

Ο αυξημένος αριθμός επεμβάσεων βαριατρικής, έχει φέρει πολλά άτομα στον πλαστικό χειρουργό να ζητούν τη διόρθωση της χαλάρωσης στους βραχίονες, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σώματός τους. Η επέμβαση γίνεται ταυτόχρονα και στους δύο βραχίονες (μπράτσα) και μπορεί να γίνει με γενική ή με στελεχιαία αναισθησία.

Κατόπιν τοποθετείται μία πιεστική περίδεση τύπου κορσέ, στα μπράτσα, για να κρατάει για μερικές μέρες
σταθεροποιημένους τους ιστούς της περιοχής.

Βραχιονοπλαστική

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ

Η παραμονή στο νοσοκομείο συνήθως είναι της τάξεως των μερικών ωρών και δεν απαιτείται διανυκτέρευση.

Η επιστροφή σε ελαφρές δραστηριότητες γίνεται ακόμη και την επόμενη ημέρα της επέμβασης και η επιστροφή στην εργασία συνήθως γίνεται μετά από 2-3 ημέρες αν πρόκειται για εργασία γραφείου. Σε βαρύτερες εργασίες που απαιτούν σωματική κόπωση, μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερος χρόνος αποθεραπείας.

Ο πόνος συνήθως είναι μικρού βαθμού και αρκετά ανεκτός. Με τη χρήση παυσίπονων η αίσθηση του πόνου ελέγχεται αρκετά καλά.

Ο κορσές θα πρέπει να παραμείνει για 20 μέρες περίπου.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης πλαστικής στους βραχίονες είναι πολύ ικανοποιητικά και ο χρόνος αποθεραπείας σχετικά μικρός.

Περισσότερες υπηρεσίες