Θεραπεία λεύκανσης προσώπου

Με τη λεύκανση προσώπου επιτυγχάνουμε ένα δέρμα με νεανική λευκότητα χωρίς δυσχρωμίες, κηλίδες ή πανάδες. Η θεραπεία προσαρμόζεται ανάλογα το δέρμα, την ηλικία και το είδος του προβλήματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Δίνοντας λάμψη και φωτεινότητα.

Φωτογήρανση

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο και σε άλλους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως ακραίες καιρικές συνθήκες, ρύπανση, καπνός) μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στο δέρμα.

Χαρακτηριστικά μπορεί να εμφανιστούν:

  1. Πανάδες
  2. Λεπτές γραμμές & ρυτίδες,
  3. Εύθραυστο δέρμα
  4. Έλλειψη τονικότητας
  5. Ξηρότητα, τραχιά υφή

Πανάδες

Πανάδες (χλόασμα, μέλασμα) είναι καφέ κηλίδες του δέρματος, που κατά βάση εντοπίζονται στο πρόσωπο, στα χέρια και στην περιοχή του ντεκολτέ. Οι πανάδες δημιουργούνται από την υπερπαραγωγή και εναπόθεση μελανίνης στην επιδερμίδα. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες δημιουργίας τους είναι η UV ακτινοβολία γι’ αυτό και είναι σύνηθες σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Αρκετές φορές οι πανάδες οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές με συχνότερα αίτια τις πολυκυστικές ωοθήκες (ΣΠΩ Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών) και τις ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

 

Θεραπείες λεύκανσης

Στόχος των θεραπειών λεύκανσης είναι η διείσδυση ενεργών βιταμινών μέσα στο δέρμα και κυρίως βιταμίνης C, που είναι απαραίτητη για το σχηματισμό υγιούς κολλαγόνου και για την ομαλοποίηση των μελανοκυττάρων, τα οποία ευθύνονται για τον χρωματισμό της επιδερμίδας. Μια ενισχυμένη θεραπεία με αντιοξειδωτικά προϊόντα, συμβάλλει στην αποκατάσταση του φωτογηρασμένου δέρματος, ενώ συμβάλλει και στον αποχρωματισμό των πανάδων. Ταυτόχρονα, επαναφέρει την ελαστικότητα, τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Η όψη των υπερμελαγχρώσεων μπορεί να βελτιωθεί από την αισθητικό με την βοήθεια της θεραπείας με βιταμίνη C. Στη θεραπεία αυτή παρέχεται στο δέρμα το μέγιστο ποσοστό βιταμίνης C με αποτέλεσμα την αποκατάσταση καθώς και την πρόληψη της βλαπτικής επίδρασης των ελευθέρων ριζών. Επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των υπερμελαγχρώσεων καθώς και ενυδάτωση του δέρματος αλλά και βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του. Κατά συνέπεια, το δέρμα αποκτά μια πιο φωτεινή και νεανική λάμψη. Απευθύνεται σε δέρματα με πανάδες και μελαγχρώσεις και σε δέρματα με σημάδια γήρανσης που οφείλονται στην επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων. Με τη θεραπείας με βιταμίνη C μπορούμε να επιτύχουμε:

  1. Αποχρωματισμός μελαγχρώσεων και πανάδων
  2. Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και πρόληψη της καταστροφής νέων
  3. Αντιοξειδωτική προστασία
  4. Ενυδάτωση κι επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος
  5. Λείανση των λεπτών ρυτίδων

Μετά τη θεραπεία λεύκανσης

Μετά το πέρας της θεραπείας παρέχεται ειδικό προϊόν για συνέχιση της θεραπείας στο σπίτι. Μεγάλη σημασία βέβαια έχει και η χρήση του αντηλιακού. Το αποτέλεσμα της θεραπείας αποχρωματισμού του μελάσματος ενισχύεται από την συστηματική χρήση αντηλιακού προϊόντος με μεγάλο δείκτη προστασίας, τουλάχιστον 30 SPF.

Περισσότερες υπηρεσίες