Τι είναι το πολυγαλακτικό οξύ;

Πρόκειται για ένα υλικό το οποίο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή ραμμάτων. Για το λόγο αυτό είναι ένα απόλυτα δοκιμασμένο υλικό, αφού σήμερα σχεδόν όλα τα απορροφήσιμα ράμματα είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό.

Αυτό σημαίνει ότι το πολυγαλακτικό οξύ έχει αποδείξει την ασφάλειά του και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό περιστατικών και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟ

Το πολυγαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική για γέμισμα ρυτίδων, αλλά και του προσώπου γενικότερα, όταν υπάρχει απώλεια όγκου. Δεν είναι ένα υλικό γεμίσματος, όπως τα γνωστά υλικά της κατηγορίας αυτής. Πρόκειται αντίθετα για ένα υλικό το οποίο διεγείρει τον οργανισμό να παράγει δικό του κολλαγόνο. Επομένως, λειτουργεί περισσότερο ως διεγέρτης παρά ως υλικό γεμίσματος.
Χρησιμοποιείται περισσότερο για πιο διάχυτα γεμίσματα (παρειές, ζυγωματικά, γνάθος, κ.λ.π.), αλλά στην πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε εντοπισμένα προβλήματα όπως ρυτίδες, κ.λ.π. Επίσης, χρησιμοποιείται για διόρθωση λεπτών, διάχυτων ρυτίδων που αφορούν κυρίως στις παρειές (μάγουλα).

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ P.L.A.

Πρόκειται για υλικό που τοποθετείται με ενέσιμο τρόπο. Δηλαδή, τοποθετείται σε μικρές ποσότητες στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα, με διάσπαρτες ενέσεις, με λεπτή βελόνα. Συνήθως, η μία φορά δεν είναι αρκετή, αλλά χρειάζονται 2-4 επαναλήψεις. Οι επαναλήψεις γίνονται ανά ένα μήνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ

Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα φανεί άμεσα, αλλά χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα 4-6 μηνών, προκειμένου να φανεί. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν είναι ένα υλικό γεμίσματος, αλλά πρέπει να διεγείρει τον οργανισμό να παράγει δικό του κολλαγόνο. Η παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνει. Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα.
Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι της τάξης του ενάμιση έως δύο ετών. Κατόπιν, με μία επανάληψη μπορεί κανείς να ανανεώσει το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές υλικό το οποίο αποδεδειγμένα δεν δημιουργεί προβλήματα.

Το πολυγαλακτικό οξύ δεν είναι αντίστοιχο με τα υπόλοιπα ενέσιμα, αλλά κατέχει μία ξεχωριστή θέση, διότι διορθώνει προβλήματα που με τα υπόλοιπα ενέσιμα δεν είναι εύκολο να διορθωθούν. Έχει πολύ συγκεκριμένες χρήσεις και δεν απευθύνεται σε όλα τα είδη προβλημάτων, όσον αφορά στη γήρανση του προσώπου. Πρόκειται για μία επιλογή που θα κάνει ο πλαστικός χειρουργός με βάση την εμπειρία του. Αυτός μόνο μπορεί να καταλάβει ποιο περιστατικό είναι κατάλληλο για διόρθωση με πολυγαλακτικό και ποιο όχι.

Στα άτομα που υπάρχει πραγματική ένδειξη τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και με καλή χρονική διάρκεια. Πάνω απ’ όλα όμως το πολυγαλακτικό οξύ είναι ένα ασφαλές υλικό.

Περισσότερες υπηρεσίες