Υαλουρονικό - Υλικά γεμίσματος ρυτίδων Fillers

Το υαλουρονικό είναι το υλικό εκείνο που χρησιμοποιείται πολύ από τους πλαστικούς χειρουργούς παγκοσμίως στα γεμίσματα των ρυτίδων, αλλά και γενικότερα των ελλειμμάτων του προσώπου.

Στην κατηγορία των υλικών γεμίσματος βέβαια, ανήκουν και άλλα υλικά. Τα υλικά γεμίσματος (fillers) είναι πάρα πολλά σε αριθμό και δεν υπάρχει ανάγκη πλήρους αναφοράς τους. Αναφέρουμε το υαλουρονικό, διότι το υλικό αυτό είναι εκείνο που κατά κόρον χρησιμοποιείται σήμερα ως υλικό γεμίσματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Το υαλουρονικό οξύ πριν από μερικά χρόνια δεν χρησιμοποιείτο τόσο πολύ, ενώ αντίθετα χρησιμοποιείτο σε μεγάλη κλίμακα το κολλαγόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως, με κάποιες μετατροπές στον τρόπο κατασκευής του, η διάρκειά του αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα η χρήση του να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Οι λόγοι, για τους οποίους το υαλουρονικό έχει καταξιωθεί πλέον, είναι ότι:

•    είναι απόλυτα ασφαλές,
•    έχει μία πολύ ικανοποιητική διάρκεια και
•    το κόστος του είναι σε αποδεκτά επίπεδα.

Πρόκειται για ένα υλικό που έχει τη μορφή gel και είναι διάφανο. Έρχεται στα χέρια των πλαστικών χειρουργών ήδη συσκευασμένο σε σύριγγες, στις οποίες απλώς ο γιατρός προσαρμόζει μία βελόνα. Κατόπιν γίνεται η έγχυση στην περιοχή που υπάρχει το έλλειμμα είτε αυτό είναι ρυτίδα ή γενικότερα έλλειμμα όγκου σε κάποια σημεία του προσώπου.

Υαλουρονικό

Η συνηθέστερη εφαρμογή του υαλουρονικού είναι στις ρινοπαρειακές ρυτίδες, δηλαδή αυτές που ξεκινάνε από τη μύτη και καταλήγουν στη γωνία του στόματος. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται επίσης και στις ρυτίδες “μαριονέτας” (που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω), σε ρυτίδες στο μέτωπο, ρυτίδες καπνιστού (περιστοματικές), ρυτίδες ή γεμίσματα στα μάγουλα (παρειές), γεμίσματα στις περιοχές κάτω από το μάτι, στα ζυγωματικά, αύξηση στα χείλη, ευθειασμός των ανωμαλιών στη γραμμή της κάτω γνάθου, βελτιώσεις στο σχήμα της μύτης, ρυτίδες λαιμού και διάφορες άλλες εφαρμογές. Σήμερα το υαλουρονικό έχει πάψει πλέον να θεωρείται απλώς ένα υλικό που ‘’γεμίζει’’ τις ρυτίδες. Θεωρείται κάτι περισσότερο, δηλαδή ένα υλικό που διαμορφώνει το σχήμα του προσώπου και βελτιώνει ακόμα και την υφή του δέρματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και το μόνο που υπάρχει στην περιοχή είναι μία μικρή ερυθρότητα, η οποία άνετα μπορεί να καλυφθεί με make up. Επειδή το αποτέλεσμα είναι άμεσο, μπορεί το ενδιαφερόμενο άτομο να κρίνει εάν η ποσότητα που έχει τοποθετηθεί είναι επαρκής ή αν θέλει να προσθέσει κι άλλο εκείνη τη στιγμή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η επιστροφή στις δραστηριότητες μπορεί να είναι άμεση, χωρίς να φαίνεται καθόλου η διαδικασία η οποία έγινε. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το είδος του υαλουρονικού και συνήθως κυμαίνεται από 9 μήνες έως 1,5 χρόνο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Πρόκειται για ένα υλικό πολύ ασφαλές και το οποίο δεν δημιουργεί αντίδραση στον οργανισμό. Δηλαδή, γίνεται απόλυτα αποδεκτό από το ανθρώπινο σώμα, αφού άλλωστε το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υλικό το οποίο ούτως ή άλλως υπάρχει στον οργανισμό μας και το αναγνωρίζει σαν κάτι δικό του.

Υαλουρονικό

Πλεονεκτήματα του υαλουρονικού είναι τα εξής:

•    Είναι απόλυτα ασφαλές για τον οργανισμό.
•    Βλέπει κανείς βήμα-βήμα το αποτέλεσμα, επομένως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υπερβολής, αφού το αποτέλεσμα το βλέπει άμεσα.
•    Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το άτομο από το αποτέλεσμα, υπάρχει και αντίδοτο, δηλαδή η υαλουρονιδάση, η οποία το διασπά μέσα σε 24 ώρες.
•    Το κόστος του υλικού είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που ήταν στο παρελθόν.

ΝΕΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ

Οι χρήσεις του υαλουρονικού αυξάνονται όσο περνάνε τα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και στη διόρθωση της μύτης χωρίς χειρουργείο. Επίσης, ένα διαφορετικό είδος υαλουρονικού, πιο λεπτόρευστο, χρησιμοποιείται πολύ στη μεσοθεραπεία, όπου βέβαια δεν παρέχει γέμισμα, αλλά ενυδάτωση. Επίσης, τελευταία υπάρχει ένα νέο είδος υαλουρονικού, το οποίο χρησιμοποιείται για γεμίσματα στο σώμα, γλουτούς, στήθος, κ.λ.π.

Η απλότητα της διαδικασίας σε συνδυασμό με το άμεσο αποτέλεσμα και την ασφάλεια, έχουν κάνει τη χρήση του υαλουρονικού μία από τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών σήμερα.

Περισσότερες υπηρεσίες