Διόρθωση εισολκής θηλής μαστού

Είναι πολλές οι γυναίκες, στις οποίες η θηλή αντί να προεξέχει, εισέρχεται προς τα μέσα. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται εισολκή θηλής. Το πρόβλημα της εισολκής, είναι αισθητικό και παράλληλα λειτουργικό. Δηλαδή, μία θηλή που έχει εισολκή δεν μπορεί να θηλάσει, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αισθητικό πρόβλημα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Η εισολκή της θηλής μπορεί να παρουσιάζεται χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ο οποίος τη δημιούργησε, δηλαδή να είναι θέμα κατασκευής του μαστού. Κάποιες άλλες φορές όμως μπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή, που έχει υπάρξει μέσα στο μαστό.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν η εισολκή δημιουργηθεί ξαφνικά, διότι μπορεί να είναι σημάδι ακόμη και καρκίνου στο μαστό. Για τον παραπάνω λόγο, θα πρέπει κανείς να προσέλθει στο γιατρό, ο οποίος θα ελέγξει εάν πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα ή εάν υποκρύπτει κάποια πάθηση.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΗΣ

Η διαδικασία της διόρθωσης του προβλήματος αυτού, προϋποθέτει μία μικρής βαρύτητας επέμβαση. Συνήθως η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Ο πλαστικός χειρουργός θα κάνει μία τομή στη βάση της θηλής και μέσα από αυτή θα αποκόψει όλο εκείνο τον ινώδη ιστό, ο οποίος κρατάει τη θηλή καθηλωμένη. Κατόπιν θα τοποθετήσει τους ιστούς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει συνέχεια του ινώδους ιστού, που κόπηκε, με την επιφάνεια της θηλής, διότι σε μία τέτοια περίπτωση, το πρόβλημα θα ξαναδημιουργηθεί. Αφού λοιπόν φροντίσει να τοποθετήσει καταλλήλως τους ιστούς, θα τους στερεώσει με ράμματα και κατόπιν θα γίνει συρραφή του δέρματος.

Εισολκή θηλής μαστού

Η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα. Μετεγχειρητικός πόνος συνήθως δεν υπάρχει και στις λίγες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξει, καταπολεμάται με παυσίπονα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΛΗΣ

Επειδή κατά τη διάρκεια της επέμβασης αναγκαστικά κόβεται και η πορεία του αδένα προς τη θηλή, ο μαστός αυτός δεν θα μπορεί στο μέλλον να θηλάσει. Δηλαδή, η διόρθωση της εισολκής θηλής, διορθώνει το αισθητικό μέρος, αλλά όχι το λειτουργικό. Βέβαια, οι γυναίκες που έχουν εισολκή θηλής, ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να θηλάσουν, επομένως στον τομέα του θηλασμού δεν βελτιώνεται κάτι, αλλά ούτε και επιδεινώνεται. Επομένως, τη διαδικασία διόρθωση της εισολκής της θηλής την κάνει κάποιος μόνο για αισθητικούς λόγους και όχι για λειτουργικούς.

Δείτε τη διαδικασία πλαστικής αποκατάστασης εισολκής θηλής στο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=FJSDZNVogWk 

Δείτε πληροφορίες και για άλλες επεμβάσεις πλαστικής στήθους:

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Περισσότερες υπηρεσίες