Θεραπεία για την ακμή σε πρόσωπο & σώμα

Η ακμή είναι η πιο συνηθισμένη δερματική πάθηση. Συνήθως εμφανίζεται ως φλύκταινες στο πρόσωπο, ενώ συχνά εμφανίζεται και στην πλάτη, στήθος, λαιμό και ώμους τα μέρη δηλαδή που οι σμηγματογόνοι αδένες έχουν μεγαλύτερη δραστηριότητα.

Παρόλο που στο σώμα μπορούμε να καλύψουμε ένα εξάνθημα είναι δύσκολο και επίπονο πολλές φορές να καλύψουμε μια δερματική βλάβη στο πρόσωπο, η οποία συχνά επηρεάζει και τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας.

 

Οι τύποι της ακμής δεν οφείλονται όλοι στον ίδιο παράγοντα και άρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με την ίδια θεραπεία. Αν και η ακμή έχει τις ρίζες της στην ίδια γενεσιουργό αιτία, δηλαδή ορμονικές διακυμάνσεις που διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος, δεν είναι όλες το ίδιο σοβαρές ούτε αντιδρούν όλες στον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης.

 

 

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την ακμή με διαφόρους τρόπους ανάλογα με το είδος της ακμής, το σημείο εντοπισμού της, την ηλικία, την εποχή και άλλους παράγοντες. Κάποιοι τρόποι αντιμετώπισης της ακμής, που μπορεί ένας αισθητικός να εφαρμόσει είναι ενδεικτικά:

 

 

Καλλυντική θεραπεία

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο Beaute Club by Aesthetic Anaplasis είναι επαγγελματικές σειρές από καταξιωμένους δερματολόγους ειδικευμένους σε θέματα ακμής, που περιέχουν φυσικά απολεπιστικά ένζυμα από παπάγια και ανανά καθώς επίσης και ενεργά συστατικά με αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, τα οποία συμβάλλουν στην απολέπιση της επιδερμίδας και στην διάνοιξη των κλειστών πόρων.

 

 

Φωτοδυναμικές Θεραπείες στηριζόμενες στη χρήση LED

Η Φωτοδυναμική Θεραπεία LED είναι μια θεραπεία που δρα συνδυαστικά με μπλε και κόκκινο φως ή και ξεχωριστά ανάλογα τη δράση που μας ενδιαφέρει. Το κόκκινο φως, που είναι και το πιο διαδεδομένο, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης του δέρματος. Το μπλε φως έχει έντονη αντιβακτηριδιακή δράση. Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια 100% φυσική μη επεμβατική διαδικασία, η οποία στις κατάλληλες συχνότητες καταπολεμά το προπιονικό βακτηρίδιο που προκαλεί ακμή και μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος.

 

 

Peeling

Με peeling-οξέα, που έχουν αντιμικροβιακή, αντιβακτηριδιακή δράση, που τα καθιστούν ιδανικά για όλες τις περιπτώσεις ακμής συμπεριλαμβανόμενης και της κυστικής. Το peeling λοιπόν αυτό προκαλεί απολέπιση, καθαρίζει και συσφίγγει τους πόρους ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις λεπτές γραμμές.

 

Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε έναν συνδυασμό από τους παραπάνω μεθόδους αντιμετώπισης της ακμής.

Περισσότερες υπηρεσίες