Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και πως γίνεται

Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία της αισθητικής που σκοπό έχει την απομάκρυνσή των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα. Αυτό γίνεται με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε γυναίκες και σε άντρες και ιδιαίτερα σε δέρματα με τάσεις λιπαρότητας, ακνεϊκά και με ξεσπάσματα.

Καθαρισμός προσώπου

Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως περιλαμβάνει τα εξής:

1)    Απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με το κατάλληλο καθαριστικό. 
2)  Εφαρμογή πήλινγκ ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερη εξαγωγή του σμήγματος και απορρόφηση των καλλυντικών προϊόντων. 
3)  Διάνοιξη των πόρων με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ατμού (βαπέρ – vapeur). Παραμένουμε στο μηχάνημα του ατμού για το απαιτούμενα διάστημα. Ο ατμός μαλακώνει την κεράτινη στιβάδα διευκολύνει την αφαίρεση του σμήγματος αυξάνει την αιματική κυκλοφορία και έτσι βελτιώνει και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Ύστερα προχωρούμε στην διάνοιξη των πόρων οπού η αισθητικός φοράει πάντα γάντια μιας χρήσης
4)  Συμπληρωματική διάνοιξη των πόρων που έχουν απομείνει κλειστοί. και στην διάνοιξη των κεχρίων με βελόνες μιας χρήσης. 
5)   Αντιβακτηριδιακή προστασία με τα κατάλληλα προϊόντα και τη χρήση των υψισίχνων
6)  Εφαρμογή μάσκας κατάλληλη για τον εκάστοτε τύπο δέρματος και χρήση επουλωτικής, αντισηπτικής ή καταπραϋντικής κρέμας. Για το τέλος τοποθετείται πάντα η αντηλιακή προστασία

Η διαδικασία μπορεί να εμπλουτιστεί ανάλογα με την αισθητικό που την εφαρμόζει, τις οδηγίες και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η πείρα του επιβλέποντος ιατρού (εάν φυσικά αυτός υπάρχει στο χώρο)

Συχνά ερωτήματα για τον καθαρισμό προσώπου

 

Πώς να επιλέξω το χώρο και τον άνθρωπο για να κάνω καθαρισμό προσώπου;

 

Το σημαντικότερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής, είναι τα διάφορα άτομα που προσποιούνται ότι έχουν πτυχίο και γνώσεις, παριστάνοντας τους ειδικούς στο θέμα. Αισθητικός είναι αυτός που κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο Αισθητικής κι όχι αυτός ο οποίος έχει παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια Αισθητικής, Μανικιούρ ή Κομμωτικής.

Ο χώρος που πρέπει να εμπιστευτείτε πρέπει να είναι καθαρός, προσεγμένος και να διαθέτει κλίβανο αποστείρωσης. Όταν τηρούνται αυτές οι ελάχιστες προϋποθέσεις μειώνουμε την πιθανότητα λοιμώξεων κι επιπλοκών μιας σχετικά εύκολης διαδικασίας, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε πρόβλημα στην αντίθετη περίπτωση.

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε τον βαθύ καθαρισμό:

1) Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα
2) Βοηθά στην αντιμετώπιση της περίσσιας λιπαρότητας και της ακμής 
3) Ανανεώνει το δέρμα 
4) Βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων 
5) Δίνει νεανική κ λαμπερή όψη 

Τι θα πρέπει να προσέχουμε μετά από έναν καθαρισμό και για 24 ώρες:

1) Δεν βαφόμαστε 
2) Χρησιμοποιούμε καθαρή πετσέτα προσώπου και καθαρή μαξιλαροθήκη
3) δεν πρέπει να δεχτείτε ηλιακή ακτινοβολία ή Laser
4) Δεν χρησιμοποιούμε κρέμα προσώπου με οξέα φρούτων 
5) Αποφεύγουμε έντονη σωματική άσκηση που θα επιφέρει εφίδρωση
6) Αποφεύγουμε την επαφή του προσώπου με πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες (π.χ. χεριά, μαλλιά, καπέλο, κατοικίδια κ.α.)

Η συχνότητα που κάποιο άτομο πρέπει να κάνει καθαρισμό προσώπου αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση και τον τύπο του δέρματος του. συνεργαστείτε με την αισθητικό σας, ενημερώστε την για το αποτέλεσμα ή τυχόν ερεθισμούς μετά τον καθαρισμό, έτσι ώστε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσει τα καταλληλότερα και καλύτερα για σας προϊόντα.

Δείτε επίσης:

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

LIFTMASSAGE ΜΕ LPG

ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΔΕΡΜΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ

Περισσότερες υπηρεσίες