Αποτρίχωση με laser

Η αποτρίχωση με laser, είναι μία μέθοδος που έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Ενώ ξεκίνησε ως μία εντυπωσιακή πολυτέλεια, έχει φτάσει να γίνει ο βασικός τρόπος αποτρίχωσης για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών.

 

Λέιζερ αποτρίχωση

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑΣ ΜΕ LASER

Η ταχεία εξάπλωση της μεθόδου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με την ευκολία της διαδικασίας, την έχουν καθιερώσει στη συνείδηση γυναικών και ανδρών ως μία επιτυχημένη μέθοδο αποτρίχωσης, με μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΛΕΪΖΕΡ

Η φιλοσοφία της μεθόδου βασίζεται στο ότι το μηχάνημα laser, εκπέμπει ενέργεια, της οποίας η συχνότητα είναι τέτοια, που απορροφάται επιλεκτικά από το μαύρο χρώμα. Όταν η ρίζα της τρίχας είναι σκουρόχρωμη (το laser απευθύνεται μόνο σε σκουρόχρωμη τριχοφυΐα), τότε η ενέργεια απορροφάται επιλεκτικά από τη ρίζα της τρίχας, καίγοντας το θύλακα, που βρίσκεται γύρω από αυτήν. Το δέρμα σε αυτές τις περιπτώσεις μένει ανέπαφο. Ο καλύτερος συνδυασμός, βέβαια, είναι όσο γίνεται πιο μαύρη τρίχα σε όσο γίνεται πιο λευκό δέρμα.

Λέιζερ αποτρίχωση

Η τρίχα, προκειμένου να υποστεί βλάβη, θα πρέπει να βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη φάση της ζωής της, τη λεγόμενη αναγενή φάση. Επειδή ταυτόχρονα δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες στην ίδια φάση της ζωής τους, γι’ αυτό το λόγο σε κάθε συνεδρία δεν θα επηρεαστούν όλες οι τρίχες. Για το λόγο αυτό η διαδικασία αυτή έχει επαναληψιμότητα. Οι επαναλήψεις συνήθως γίνονται ανά 1-1,5 μήνα, αναλόγως της περιοχής που θέλουμε να  αποτριχώσουμε.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της αποτρίχωσης και ανάμεσα στις συνεδρίες που μεσολαβούν, το άτομο δεν έχει καθόλου τριχοφυΐα, διότι όταν αρχίζουν οι τρίχες να μεγαλώνουν ήδη έχει έρθει η στιγμή της επόμενης συνεδρίας.

Τρεις εβδομάδες πριν γίνει η αποτρίχωση με laser, θα πρέπει η τρίχα να μην έχει τραβηχτεί (κερί, τσιμπιδάκι, κ.λ.π.), διότι αν δεν υπάρχει τρίχα μέσα στο θύλακα δεν μπορεί να απορροφηθεί η ενέργεια από αυτόν. Αντίθετα όμως το ξύρισμα και οι αποτριχωτικές κρέμες επιτρέπεται να γίνουν πριν την αποτρίχωση με laser και γενικά δεν αποτελούν πρόβλημα. Αντίθετα, όσο πιο κοντή είναι η τρίχα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, τόσο καλύτερα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πόσες επαναλήψεις θα χρειαστούν, προκειμένου να επιτευχθεί ένα μόνιμο αποτέλεσμα, διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο και στο ίδιο άτομο διαφέρει από περιοχή σε περιοχή του σώματος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κάποιος την πορεία της διαδικασίας αυτής.

Λέιζερ αποτρίχωση

Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κάποιοι από τους οποίους δεν είναι μετρήσιμοι. Τέτοιοι παράγοντες, όπως είπαμε, είναι:

•    το χρώμα της τρίχας,
•    το χρώμα του δέρματος,
•    το πάχος της τρίχας (οι λεπτές τρίχες δεν ανταποκρίνονται καλά),
•    το βάθος της τρίχας,
•    τα επίπεδα ορμονών στο αίμα,
•    η ευαισθησία της τρίχας σε ορμόνες,
•    η ποιότητα του μηχανήματος,
•    ο τρόπος χειρισμού
•    και διάφορα άλλα.

Για να επιτευχθεί καλύτερο και πιο σύντομο αποτέλεσμα, το άτομο που δέχεται τη διαδικασία, γυναίκα ή άνδρας, θα πρέπει να φροντίσει να διατηρήσει το χρώμα του δέρματός του όσο γίνεται πιο λευκό. Ιδίως το καλοκαίρι, θα πρέπει να προσέξει να μην εκτίθεται σε ηλιοφάνεια χωρίς αντηλιακό και να μην μαυρίσει πολύ. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι διαδικασίες να διακόπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λέιζερ αποτρίχωση

Από την ποιότητα του μηχανήματος και από τον τρόπο χειρισμού, εξαρτάται και η ασφάλεια της διαδικασίας. Δεν είναι όλα τα laser εξίσου αποτελεσματικά και εξίσου ασφαλή. Για το λόγο αυτό το άτομο, στο οποίο απευθύνεται κανείς για τη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να γνωρίζει καλά το αντικείμενο με επιστημονικό υπόβαθρο και να διαθέτει καλής τεχνολογίας μηχάνημα.

Τα καλύτερα μηχανήματα για laser αποτρίχωση θεωρούνται τα ιατρικά μηχανήματα, κατηγορίας 4, τα οποία διατίθενται από τις εταιρίες μόνο σε γιατρούς. Τα μηχανήματα αυτά είναι πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματικά.
Τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα των μηχανημάτων αυτών έχει εξελιχθεί και σαφώς είναι πολύ καλύτερα από αυτά που υπήρχαν λίγα χρόνια πριν.

LASER και IPL (Παλμικό Φως)

Το laser αποτρίχωσης πολλές φορές συγχέεται με την αποτρίχωση με το λεγόμενο παλμικό φως (IPL) (μέθοδο που συχνά ο κόσμος την αναφέρει ως φωτόλυση). Τα μηχανήματα IPL (παλμικού φωτός-φωτόλυσης) βασίζονται στις ίδιες γενικές αρχές με τις αρχές του laser, όμως διαφέρουν στον τρόπο κατασκευής. Αυτό επηρεάζει άμεσα την ενέργεια που παράγουν, η οποία δεν είναι εξίσου επιλεκτική με αυτή των laser. Τα ενδιαφερόμενα άτομα για τη διαδικασία αποτρίχωσης με laser, δεν θα πρέπει ποτέ να κάνουν γενικότητες του τύπου: «όλα τα μηχανήματα είναι ίδια» ή «το μηχάνημα μετράει μόνο» ή «ίδιο μηχάνημα, ίδιο αποτέλεσμα, άσχετα με τον χειριστή» ή «σε όλους τους χώρους γίνεται η ίδια δουλειά».

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ LASER ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει κανείς να απευθύνεται σε επιστημονικά καταρτισμένο άτομο, είναι ότι δεν είναι όλα τα είδη τριχοφυΐας κατάλληλα για αποτρίχωση με laser. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κατάλληλων περιστατικών. Εάν το αρμόδιο άτομο δεν γνωρίζει να κάνει σωστή επιλογή περιστατικού, τότε αντί για μείωση της τριχοφυΐας μπορεί να υπάρχει ακόμη και αύξηση.

Λέιζερ αποτρίχωση

Τα laser αποτρίχωσης είναι εντελώς ακίνδυνα για τον οργανισμό, διότι το μήκος κύματος που παράγουν είναι αυτό του ορατού φωτός. Ως γνωστόν, το ορατό φως και το υπέρυθρο δεν ενέχουν τον κίνδυνο καρκινογένεσης και είναι απόλυτα ασφαλή. Κίνδυνος καρκινογένεσης υπάρχει στην υπεριώδη ακτινοβολία και ακτίνες Χ, Γ και λοιπά. Σε αυτά τα μήκη κύματος δεν υπάρχει κανένα μηχάνημα laser αποτρίχωσης.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καμία περιοχή του σώματος δεν είναι επικίνδυνη για τη διαδικασία της αποτρίχωσης με laser και αυτό ισχύει ακόμη και για τις περιοχές όπου υπάρχουν λεμφαδένες. Άρα αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει σε κάθε περιοχή του σώματος. Το μόνο όργανο του σώματος στο οποίο πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στη δράση του laser, είναι τα μάτια.

Υπό τις συνθήκες που αναφέραμε, η αποτρίχωση με laser είναι μία απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και εύκολη διαδικασία και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που όλο και περισσότερα άτομα μένουν ικανοποιημένα από αυτήν και όλο και περισσότερα άτομα, γυναίκες και άνδρες, την ακολουθούν ως βασική μέθοδο μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας τους.

 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΙΛΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ενδιαφέροντα άρθρα