Τι διορθώνει το μετωπιαίο λίφτινγκ;

Η επέμβαση του μετωπιαίου λίφτινγκ αποσκοπεί κατά βάση σε διόρθωση δύο πραγμάτων: των φρυδιών και των ρυτίδων.

Ο πλαστικός χειρουργός έχει στόχο να φέρει σε υψηλότερο σημείο τη θέση των φρυδιών, όταν αυτά είναι πτωτικά, λόγω ηλικίας, γι’ αυτό και αυτή η επέμβαση ονομάζεται και ανόρθωση φρυδιών.  Τα ανορθωμένα φρύδια δίνουν την αίσθηση του πιο νεανικού και γεμάτου αυτοπεποίθηση προσώπου.

Ο πλαστικός χειρουργός επιδιώκει επίσης να μειώσει τις οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες του μετώπου.
Ένας εύκολος, πρακτικός τρόπος για να καταλάβει κανείς ποιο ενδεικτικά θα είναι το αποτέλεσμα που μπορεί να προσδοκά από μία τέτοια διαδικασία, είναι να βάλει τα χέρια στο μέτωπο και να τραβήξει το μέτωπό του ελαφρά προς τα πάνω.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟ LIFTING

Το κλασσικό μετωπιαίο lifting γίνεται με μία τομή στο τριχωτό της κεφαλής, πίσω από το σημείο που ξεκινούν τα μαλλιά. Από αυτή την τομή γίνεται αφαίρεση περίσσιας του δέρματος, αλλά και αδυνάτισμα των μυών του μετώπου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες στην περιοχή αυτή.

Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν αναπτύξει και άλλες μεθόδους για να γίνει η διαδικασία αυτή. Μια τεχνική, που έχει αναπτυχθεί, είναι η τεχνική του ενδοσκοπικού lifting, όπου μέσα από δύο-τρεις μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής και με χρήση ενδοσκοπίου, γίνεται η διαδικασία, που έχουμε ήδη περιγράψει.

Λίφτινγκ μετώπου

Έχουν αναπτυχθεί κι άλλες τεχνικές, στην προσπάθεια να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα με μικρότερη διαδικασία. Οι επεμβάσεις αυτές προϋποθέτουν τομές πάντα στο τριχωτό της κεφαλής, όπου αυτές δεν είναι ευδιάκριτες, αλλά μερικές φορές γίνονται συμπληρωματικές διαδικασίες μέσα από τομή στα βλέφαρα.

Κάποιες από αυτές τις τεχνικές, προϋποθέτουν και τη χρήση ραμμάτων στα φρύδια, τα οποία τα έλκουν προς τα πάνω. Τέλος, μία άλλη τεχνική είναι αυτή με τη χρήση του endotine, το οποίο είναι ένα στηρικτικό υλικό, που μπαίνει από τομή βλεφαροπλαστικής και κρατάει τα φρύδια σε πιο ανορθωμένη θέση.

Οι διαδικασίες αυτές μπορούν να γίνουν υπό τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση της διαδικασίας και τις επιθυμίες του ιδίου του ατόμου.

Λίφτινγκ μετώπου

Η διάρκεια της επέμβασης είναι από μία έως δύο ώρες. Συνήθως δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος πόνος και αν υπάρχει καταπολεμάται με συνηθισμένα παυσίπονα.

Τις επόμενες μέρες το άτομο θα έχει κάποιο οίδημα και ίσως μελανιές στην περιοχή των ματιών. Η αποθεραπεία, δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται για να είναι το άτομο αυτό παρουσιάσιμο, χωρίς σημάδια, στο περιβάλλον του, σε αυτή την περίπτωση διαρκεί από 10-15 ημέρες.

Το μετωπιαίο lifting μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως lifting παρειάς-τραχήλου, βλεφαροπλαστική και πολλές άλλες διαδικασίες.

Επίσης, μπορεί να συμπληρωθεί, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, από λείανση του μετώπου με χρήση laser ή χημικού peeling.

Λίφτινγκ μετώπου

Στις μέρες μας, η χρήση του botox έχει πετύχει τη μείωση των ατόμων που κάνουν μετωπιαίο λίφτινγκ. Ο λόγος είναι ότι το botox, με πολύ ευκολότερο τρόπο, χωρίς νυστέρι, διορθώνει τις ρυτίδες στις περιοχές αυτές και σε κάποια άτομα είναι εφικτό να ανασηκωθούν και τα φρύδια.

Βέβαια, μερικά άτομα προτιμούν το μετωπιαίο lifting, διότι τα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Περισσότερες υπηρεσίες