Μακιγιάζ φρυδιών

Τα φρύδια θεωρούνται ποιητικά «το κάδρο του προσώπου». Δεν έχει σημασία αν είναι τοξωτά ή ίσια, λεπτά ή παχιά, αυτά είναι που καθορίζουν την ένταση του βλέμματος. Αν η γυναίκα δεν είναι ικανοποιημένη με την εικόνα των φρυδιών της, υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι να τα αλλάξει ή να τα βελτιώσει. Ο σχετικά νέος τρόπος, που προσδίδει πολύ φυσικό αποτέλεσμα, με ημιμόνιμη μορφή, είναι το microblading και η μικροχρωμάτωση με δερμογράφο.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι ιδανικό το ημιμόνιμο μακιγιάζ

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία περιπτώσεων. Συνήθως καλούμαστε να κάνουμε την εφαρμογή:

  1. Αν έχουμε χάσει τα φρύδια μας από κάποια ασθένεια π.χ. αλωπεκίαση δηλαδή παντελούς έλλειψης του φρυδιού και ανάγκης σχεδιασμού του από την αρχή.
  2. Αν θέλουμε να καλύψουμε κενά ή να διορθώσουμε κακοσχηματισμένα φρύδια.
  3. Όταν τα φρύδια μας είναι άτονα και χρειάζονται ενίσχυση.
  4. Αν απλά θέλουμε να φροντίσουμε το σχήμα του φρυδιού για να αναδειχθούν τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.
  5. Αν κάνουμε χημειοθεραπείες.

 

Πως εφαρμόζεται το microblading

Χρησιμοποιείται ένα ειδικά διαμορφωμένο στυλό πάνω στο οποίο εφαρμόζεται η ειδική λεπίδα με την οποία σχεδιάζουμε μία μια με λεπτομέρεια την κάθε τρίχα δίνοντας ένα αληθοφανές αποτέλεσμα που κανείς δεν θα μπορεί να διακρίνει ότι πρόκειται ουσιαστικά για ‘’σχεδιασμό τρίχας”. Η διαδικασία διαρκεί συνολικά γύρω στις 3 ώρες διότι είναι μια πολύ λεπτομερής και δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια για να επιτευχθεί το τελειότερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αρχίζει με τον καθορισμό της καταλληλότητας ή μη του ατόμου για το ημιμόνιμο μακιγιάζ. Μπορεί η λύση που περιγράφουμε να ακούγεται πολλές φορές ως δελεαστική στο πρόβλημα της αισθητικής των φρυδιών, αλλά θα πρέπει να διερευνήσουμε αν η περίπτωση είναι κατάλληλη για μια τέτοια λύση. Ακολούθως θα καθοριστεί με ποια από τις δυο μεθόδους είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε. Σημαντική παράμετρος για την αισθητική επιτυχία και τη φυσικότητα του αποτελέσματος είναι οι μετρήσεις του προσώπου και ο σωστός σχεδιασμός. Καθορίζεται πως είναι το ιδανικό σχήμα εξατομικευμένα για το κάθε πρόσωπο. Η επιλογή του χρώματος γίνεται πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ατόμου. Ακολουθεί εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, που ενισχύεται στη συνέχεια από αναισθητικό υγρό κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Μπορεί να υπάρχει ήπια ενόχληση αλλά σε γενικές γραμμές η διαδικασία δεν είναι επίπονη. Ακολουθεί η εφαρμογή.

Αποτελεί πλεονέκτημα της διαδικασίας ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών είναι κάτι που μπορείς ευχαριστηθείς αμέσως μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία επούλωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο και διαρκεί 25-30 μέρες.

Πως εφαρμόζεται η μικροχρωμάτωση με δερμογράφο;

Στη μικροχρωμάτωση με δερμογράφο γίνεται έγχυση ειδικής χρωστικής από επαγγελματία αισθητικό στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού (μηχανήματος) που ονομάζεται δερμογράφος. Ο δερμογράφος αποτελείται και αυτός από ένα στυλό πάνω στο οποίο εφαρμόζεται μιας χρήσεως βελόνα με πλήρη σετ από αποστειρωμένο υλικό

Ποια είναι η διαδικασία της επούλωσης ακριβώς;

Κατά τις δύο πρώτες μέρες ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος το σημείο όπου έγινε η εφαρμογή μπορεί να παρουσιάζει κάποια ερυθρότητα, η οποία όμως με το πέρασμα της ώρας εξασθενεί. Επίσης, τις 3 πρώτες μέρες το χρώμα φαίνεται αρκετά έντονο, το οποίο όμως θα αμβλυνθεί κατά 30% περίπου. Στις 3-5 μέρες θα σχηματιστεί εσχάρα (κάπαλο) στο φρύδι που μέσα στις επόμενες 3 μέρες θα πέσει. Μόλις αποπέσει η εσχάρα το φρύδι θα έχει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα και θα φαίνεται αρκετά άτονο. Στις επόμενες μέρες που ακολουθούν, το φρύδι σιγά-σιγά αρχίζει να αποκτά την τελική του μορφή, η οποία ολοκληρώνεται σε ένα μήνα.

Πόσες εφαρμογές χρειάζονται;

Συνήθως γίνεται μια εφαρμογή και μετά από 1-1,5 μήνα γίνεται μία επαναληπτική για τυχόν ενίσχυση του χρώματος.

Ποια είναι η διάρκεια του ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ έχει διάρκεια γύρω στον 1,5 χρόνο αλλά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος αλλά και κατά πόσο η γυναίκα το φροντίζει στη συνέχεια.

Είναι ασφαλές για την υγεία;

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οργανικά και ελέγχονται μέσω των αυστηρών κανονισμών ασφαλείας που εφαρμόζονται από την Ε.Ε. Οι λεπίδες και οι βελόνες είναι υλικά μιας χρήσης, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικό του σετ, το οποίο καταστρέφεται μετά την εφαρμογή.

Ιατρικό ημιμόνιμο μακιγιάζ (Medical-Camouflage)

Με το μηχάνημα του δερμογράφου μπορούμε να επιτύχουμε μικροχρωμάτωση με ειδικές χρωστικές και σε άλλες περιπτώσεις, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού, όπως:

  1. Σχηματισμός θηλής στήθους μετά από αποκατάσταση μετά από μαστεκτομής. Γίνεται προσομοίωση των θηλών, χρωματισμός της περιοχής γύρω από τη θηλή και τεχνική κάλυψης των ουλών γύρω από αυτή. Με αυτή τη τεχνική μπορούμε να προσαρμόσουμε το μέγεθος ή το χρώμα της θηλής ή ακόμα και για να τονίσουμε το χρώμα σε ορισμένες περιπτώσεις.
  2. Κάλυψη μετεγχειρητικών ουλών στο πρόσωπο ή στο κεφάλι
  3. Κάλυψη ουλών-καμουφλάζ από εγκαύματα

Περισσότερες υπηρεσίες