Botox για την υπερβολική εφίδρωση

Ως γνωστόν, όλα τα άτομα ιδρώνουν σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτές οι περιπτώσεις αφορούν τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη άσκηση, το στρες, κ.λ.π. Σε ορισμένα άτομα η λειτουργία του ιδρώτα λειτουργεί σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνικότητά τους, αλλά και στις επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητές τους, γενικότερα.

Υπεριδρωσία

Σε υπερβολικά έντονες καταστάσεις μάλιστα, δημιουργεί ακόμη και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η εικόνα και μόνο ενός ατόμου, το οποίο είναι συνεχώς ιδρωμένο, μπορεί να φαίνεται περίεργο στο κοινωνικό του περιβάλλον και να τραβάει την προσοχή όλων. Άλλες φορές αυτό μπορεί να συνοδεύεται από λεκέδες στα ρούχα ή και από δυσάρεστη οσμή.

Τα άτομα τα οποία ιδρώνουν στις παλάμες, παρουσιάζοντας υπεριδρωσία παλαμών, έχουν σοβαρό πρόβλημα όταν πρόκειται να κάνουν μία χειραψία, διότι αυτός που τους δίνει το χέρι μπορεί να ξαφνιάζεται από την αίσθηση ενός ιδρωμένου χεριού.

Άλλα άτομα ιδρώνουν στις μασχάλες, με αποτέλεσμα τα ρούχα τους να φαίνονται συνεχώς βρεγμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Παραπονιούνται δε, αυτά τα άτομα ότι μπορούν να φοράνε ρούχα μόνο συγκεκριμένης ποιότητας και χρωματισμού.

Υπεριδρωσία

Ο ιδρώτας στο μέτωπο δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα, διότι το να υπάρχει ιδρώτας που στάζει από το σαγόνι, δεν δίνει ωραία εικόνα. Στις γυναίκες ιδίως, υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του make up.
Άλλα άτομα πάλι υποφέρουν από υπεριδρωσία πελμάτων, δηλαδή από ιδρώτα στα πέλματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες ιδίως, δεν μπορούν να φορέσουν συγκεκριμένους τύπους παπουτσιών, διότι τα πόδια τους γλιστρούν μέσα σ’ αυτά.

Όχι μόνο αυτές, αλλά και άλλες περιοχές του σώματος μπορεί να ιδρώνουν υπερβολικά και να ενοχλούν σε βαθμό που μόνο αυτός που το έχει μπορεί να αντιληφθεί.

Η Υπεριδρωσία είναι μια κατάσταση που βασανίζει μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή της γίνεται στις μέρες μας με botox στα σημεία που πάσχουν, όπως οι παλάμες, τα πέλματα, οι μασχάλες, το πρόσωπο.

ΕΙΔΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Κατά της υπερβολικής εφίδρωσης υπάρχουν διάφορα είδη θεραπειών, όπως αντιιδρωτικά spray και κρέμες, ιοντοφόρηση (καταστέλλει τους ιδρωτοποιούς αδένες με χρήση γαλβανικού ηλεκτρικού ρεύματος), χειρουργική αντιμετώπιση με αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων, συμπαθεκτομή τέμνοντας τα συμπαθητικά νεύρα, που διεγείρουν τους αδένες.

Η αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων, είναι αποτελεσματική μεν, αλλά σε κάποια άτομα μπορεί η ουλή, που θα δημιουργηθεί στις μασχάλες, να προκαλεί λειτουργικά προβλήματα.
Η συμπαθεκτομή είναι επίσης αποτελεσματική, αλλά και αυτή μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές και αντιδραστική εφίδρωση.

Η ιοντοφόρηση απαιτεί πολλές εφαρμογές και σπανίως διορθώνει τελείως το πρόβλημα.
Τα αντιχολινεργικά φάρμακα από το στόμα, σε κάποια άτομα φέρνουν αποτελέσματα, αλλά και αυτά έχουν κάποιες παρενέργειες όπως θολή όραση, δυσκοιλιότητα, ξηροστομία και οίδημα.

Υπεριδρωσία

BOTOX ΚΑΙ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

Τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί ότι το botox, εκτός από τις πάμπολλες εφαρμογές σε άλλους τομείς, βοηθάει και στην υπεριδρωσία. Το botox γενικά είναι ένα φάρμακο το οποίο διακόπτει το νευρικό ερέθισμα. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή κατά της υπεριδρωσίας, το botox διακόπτει το νευρικό ερέθισμα που φτάνει μέχρι τους ιδρωτοποιούς αδένες και τους δίνει την εντολή να παράγουν ιδρώτα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η εφαρμογή botox σε τέτοιες καταστάσεις εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση κι όχι τη φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα.
Η εφαρμογή του γίνεται με ενέσιμο τρόπο και διάχυτα κάτω από το δέρμα της περιοχής που μας ενδιαφέρει. Ο περιορισμός της υπερβολικής εφίδρωσης αρχίζει μετά από 2-3 ημέρες και ολοκληρώνεται μετά από 15 ημέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως είναι της τάξης των 6 μηνών, αλλά για ορισμένα άτομα μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη.

Πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερβολικής εφίδρωσης κυρίως το καλοκαίρι, κάνουν τη διαδικασία αυτή μία φορά το χρόνο, στην αρχή του καλοκαιριού. Η διάρκεια της εφαρμογής είναι περίπου 15-20 λεπτά.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία είναι αρκετά ασφαλής. Το botox, εκτός του ότι βελτιώνει την εφίδρωση, διορθώνει και τις ρυτίδες, όταν γίνεται στο μέτωπο. Άλλωστε, ως γνωστόν, το botox χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως διόρθωση ρυτίδων, βλεφαρόσπασμο, ραιβόκρανο, σπαστικές καταστάσεις άνω άκρων και γενικότερα όπου υπάρχει πρόβλημα υπερβολικής διέγερσης κάποιου μυός.

Υπεριδρωσία

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ ΜΕ LASER

Πρόκειται για μία πολύ καινούρια τεχνική, η οποία στην παρούσα φάση αφορά κυρίως την υπεριδρωσία στις μασχάλες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μία οπτική ίνα laser μπαίνει κάτω από το δέρμα και καταστρέφει τις νευρικές απολήξεις εκείνες που δημιουργούν τη διέγερση στους ιδρωτοποιούς αδένες.
Αυτή η καινούρια μέθοδος φαίνεται να έχει αρκετά καλά αποτελέσματα, τα οποία είναι μόνιμα.

Αυτή τη στιγμή, το botox θεωρείται ως η σημαντικότερη μοντέρνα μέθοδος διόρθωσης της υπερβολικής εφίδρωσης και βοηθά σημαντικά όλα τα άτομα εκείνα που έως τώρα θεωρούσαν το πρόβλημα της υπεριδρωσίας άλυτο, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ψυχολογία τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το BLOG της Πλαστικής Χειρουργικής

Βίντεο για τις εφαρμογές της Πλαστικής Χειρουργικής

Το κόστος των εφαρμογών της Πλαστικής Χειρουργικής

Περισσότερες υπηρεσίες