Τι είναι το Dermapen


Το Dermapen είναι μια θεραπεία προσώπου με μηχάνημα micro-needling σε μορφή πένας, που στην άκρη της έχει αποστειρωμένη μια ατομική αποσπώμενη κεφαλή μίας χρήσης, η οποία αποτελείται από πολλές μικρές βελόνες. Οι ατομικές αποσπώμενες βελόνες μιας χρήσης μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Η δυνατότητα προσαρμογής της κεφαλής στο επιθυμητό βάθος από 0 έως 2,5 mm το καθιστούν ιδανικό για μια θεραπεία προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες του ατόμου.

Νέο Dermapen

Η νέα μορφή του Dermapen μάς δίνει όλα τα πλεονεκτήματα των παλαιότερων μορφών micro-needling κι αφήνει πίσω όλα τα μειονεκτήματα όπως μεγάλη διάρκεια συνεδρίας αλλά και αποθεραπείας, ενώ το καθιστά κατάλληλο αλλά και προτεινόμενο ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα αλλά και για περιοχές δυσπρόσιτες από άλλες θεραπείες όπως οι περιοχές κοντά στα μάτια και το άνω και κάτω χείλος. Η θεραπεία Dermapen μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γυναίκες και σε άνδρες.

 

Πως γίνεται μια θεραπεία Dermapen

Η συσκευή Dermapen διαθέτει αποσπώμενη κεφαλή με πολλές micro-needles. Όταν οι micro-needles έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος κάθετα και με μεγάλη ταχύτητα δημιουργούν πολλές μικρές οπές, οι οποίες προκαλούν ελεγχόμενους «μικροτραυματισμούς» στο δέρμα, που ενεργοποιούν το φυσικό μηχανισμό ανοσοαπόκρισης και άρα παράγωγης νέου κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο έχουμε:

  1. διέγερση της φυσικής ικανότητας του οργανισμού να αναδομείται σε κυτταρικό επίπεδο,
  2. φυσική παραγωγή χαρακτήρων ανανέωσης του δέρματος,
  3. αύξηση της απορροφητικότητας των ενεργών συστατικών που δίνουμε όπως υαλουρονικό, cocktail βιταμινών, ρετινόλη κ.α.
  4. επιτάχυνση της επουλωτικής ικανότητας του δέρματος.

Όλα αυτά επιτυγχάνουν:

  1. Πιο σφριγηλό δέρμα
  2. Μείωση των ουλών
  3. Μείωση στα σημάδια της ακμής
  4. Βελτίωση των λεπτών ρυτίδων
  5. Βελτίωση των ραγάδων

 

Συνήθεις απορίες για το Dermapen

Είναι η θεραπεία με το Dermapen επίπονη;

Πριν την εφαρμογή του Dermapen η αισθητικός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στην προς θεραπεία περιοχή, καθιστώντας την ελάχιστα αισθητή έως και ανώδυνη.

Είναι μια χρονοβόρος διαδικασία;
Γυναίκες και άνδρες που έχουν περιορισμό στο διαθέσιμο χρόνο τους μπορεί να εκμεταλλευτούν την ευεργετική επίδραση του Dermapen καθώς δεν είναι μια χρονοβόρος διαδικασία και η εφαρμογή διαρκεί μόλις 40 λεπτά.

Μετά την θεραπεία με Dermapen
Μετά την θεραπεία με Dermapen το πρόσωπο παρουσιάζει ερυθρότητα και φλόγωση. Μπορεί επίσης να υπάρχει η αίσθηση του τραβήγματος στην υπό θεραπεία περιοχή και μια παραπάνω ευαισθησία στην επαφή της συγκεκριμένης περιοχής, είναι όμως κάτι το οποίο εξασθενεί με το πέρασμα της ώρας και μετά από 3-5 μέρες δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατή ένδειξη. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί παροδική ξηρότητα και ελαφρύ ξεφλούδισμα κατά την πρώτη εβδομάδα τίποτα που να μας εμποδίζει να το καλύψουμε με το καθιερωμένο μακιγιάζ.

Περισσότερες υπηρεσίες