5 Συμβουλές για μια επιτυχημένη αποτρίχωση με Laser

5 Συμβουλές για μια επιτυχημένη αποτρίχωση με Laser

laser αποτριχωσηH laser αποτρίχωση θεωρείται στις μέρες μας μια απλή κι ανώδυνη διαδικασία. Παρόλα αυτά χρειάζεται σωστή ενημέρωση για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις συνεδρίες για laser αποτρίχωση. Παρακάτω αναφέρουμε 5 σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Εξειδικευμένο Κέντρο και ιατρός με επιστημονική βάση

Όσο εύκολη και αν είναι η laser αποτρίχωση υπάρχουν πάντα κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται και που δείχνουν την σοβαρότητα με την οποία το Κέντρο και ο ιατρός αντιμετωπίζουν τη διαδικασία. Για παράδειγμα, είναι σωστή επιστημονική πρακτική η τήρηση αρχείο για τις γυναίκες και τους άντρες που κάνουν αποτρίχωση. Αποτελεί θετική ένδειξη για την ποιότητα των υπηρεσιών όταν τηρούνται αναλυτικά στοιχεία, όπως τις παραμέτρους που χρησιμοποιήθηκαν, πότε έγινε η εφαρμογή, την αποτελεσματικότητα της συνεδρίας, τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες, κτλ.

Προσοχή στις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις

Η οικονομική κρίση έχει αναπόφευκτα οδηγήσει στην αναζήτηση του χαμηλότερου κόστους. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ακούμε για πολύ χαμηλές τιμές γιατί πολλές φορές αποκρύπτονται σημαντικές παράμετροι. Για παράδειγμα, η συνεδρία της laser αποτρίχωσης μπορεί να γίνει με παλαιό ή κακοσυντηρημένο μηχάνημα ή επίσης μπορεί να γίνει με αναποτελεσματικές εντάσεις κι έτσι το αποτέλεσμα να είναι πτωχό, να απαιτούνται πολύ περισσότερες συνεδρίες και έτσι το συνολικό κόστος να είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο.

 

Σωστή ενημέρωση από τον ιατρό

Είναι απαραίτητη η σωστή κι ειλικρινής ενημέρωση από τον υπεύθυνο ιατρό σχετικά με την ιατρική διαδικασία της αποτρίχωσης με laser. Ο ιατρός θα πρέπει να σας ενημερώσει για τον τρόπο δράσης του λέιζερ, τη διαδικασία, τους παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί και να σας δώσει οδηγίες για πριν και μετά τις εφαρμογές. Στη συζήτηση που θα έχετε, διασφαλίστε ότι το μηχάνημα είναι πράγματι laser κι όχι IPL και καθορίστε το πλάνο των συνεδριών.

Ορμονικές διαταραχές

Μια επίμονη τριχοφυΐα μπορεί να είναι μια φυσιολογική εκδήλωση των γονιδίων, αλλά μπορεί να είναι και μια εξέλιξη λόγω ορμονικής δυσλειτουργίας (πχ. σε Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών). Ο γιατρός θα ζητήσει ιατρικό ιστορικό και θα διασφαλίσει ότι η αποτρίχωση με laser θα γίνει με επιστημονικά κριτήρια και με χρήση ιατρικών πρωτοκόλων.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του ιατρού

Ο ιατρός επιθυμεί να έχετε ένα γρήγορο και καλό αποτέλεσμα διότι αποτελεί διαφήμιση για τη δουλειά του. Ο ιατρός θα σας δώσει οδηγίες και συμβουλές σχετικά με τη διαδικασία, για το τι πρέπει να κάνετε ή να αποφεύγετε πριν και μετά την εφαρμογή, καθώς και για τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών. Ακολουθήστε τις χωρίς παρεκτροπή. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατόν διάστημα.