5 συμβουλές για την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό

5 συμβουλές για την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό

Η πλαστική επέμβαση αυξητικής χειλιών έχει ως στόχο να αποκτήσει η γυναίκα σαρκώδη και γεμάτα χείλη, τα οποία συντελούν στη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου. Οι αναλογίες του προσώπου δείχνουν ποιο είναι το επιθυμητό μέγεθος των χειλιών. Σε κάθε περίπτωση η επιδίωξη είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς στοιχεία υπερβολής.

αυξητικη πλαστικη χειλιωνΟ εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός πρέπει να διαθέτει στη “φαρέτρα” του διαφορετικές τεχνικές και υλικά, που να γνωρίζει πολύ καλά την εφαρμογή τους. Είτε πρόκειται για μόνιμη αυξητική χειλιών με ένθεμα ή για μη μόνιμη αυξητική χειλιών με ενέσιμα υλικά, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να ενημερώσει ειλικρινά και πλήρως το άτομο και να εφαρμόζει άριστα με στόχο το φυσικό αποτέλεσμα.

 

Υαλουρονικό στα χείλη, ασφάλεια και φυσικό αποτέλεσμα

Παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα η πλέον συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι το υαλουρονικό οξύ εξειδικευμένο για την αυξητική χειλιών. Χρησιμοποιείται λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει όπως είναι η ασφάλεια του υλικού, το προσεγγίσιμο κόστος, η φυσικότητα του αποτελέσματος.

Υπάρχουν πληροφορίες και συμβουλές που μπορεί να σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός για να είναι τα χείλη σας μετά την διαδικασία της αυξητικής φυσικά και σαρκώδη.

 

1. Σταδιακή έγχυση του υαλουρονικού

Η πλαστική αυξητικής χειλιών πρέπει να γίνεται σταδιακά για καλύτερο αισθητικά και φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι αποφεύγονται οι υπερβολές και η γυναίκα δεν θα αιφνιδιαστεί από μία αύξηση στα χείλη παραπάνω από όσο προσδοκούσε. Ο πλαστικός χειρουργός έχει την δυνατότητα εγχύσει σταδιακά το υλικό και η γυναίκα να παρακολουθεί κατά στάδια με τον καθρέπτη το αποτέλεσμα. Όταν εκείνη το επιθυμεί κι ο πλαστικός χειρουργός το κρίνει, σταματάει η έγχυση του υλικού.

Η γυναίκα μπορεί να πάει στο σπίτι της, να δει το αποτέλεσμα, να συνηθίσει την νέα εμφάνιση των χειλιών της και να επανέλθει, αν το θέλει, μετά από μια εβδομάδα για να προσθέσει λίγο υλικό ακόμη. Είναι προτιμότερο να μπει λιγότερο υλικό στην αρχή και να προστεθεί λίγο ακόμη σε μερικές μέρες, παρά να γίνει μια υπερβολή στην αρχή και να ζητούμε τον τρόπο που θα αφαιρεθεί το παραπάνω υλικό.

 

2. Εξειδικευμένος ιατρός

Μπορεί η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό να δείχνει ότι είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και “μυστικά” που κάνουν μια τέτοια διαδικασία επιτυχημένη και το άτομο ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό ένας ιατρός που είναι καλός γνώστης του αντικειμένου, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός είναι απαραίτητος.

 

3. Αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα της αυξητικής στα χείλη είναι άμεσα ορατό. Όμως, λόγω του ερεθισμού της περιοχής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να επέλθει ένα ελαφρύ οίδημα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να περιμένουμε μια-δυο μέρες για να εκτιμήσουμε το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να φύγει το ελαφρύ πρήξιμο και να δούμε πως θα είναι η νέα εμφάνιση των χειλιών μας.

 

4. Πόσο κρατάει το υαλουρονικό

Η διάρκεια του αποτελέσματος με την χρήση υαλουρονικού διαφέρει από άτομο σε άτομο κι από υλικό σε υλικό. Ακόμα και στο ίδιο άτομο η διάρκεια επεκτείνεται με τις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Συμβουλευτείτε κι εμπιστευτείτε τον πλαστικό χειρουργόσας για την επιλογή του κατάλληλου υλικού, αφού βέβαια του πείτε τις δικές σας προσδοκίες κι επιθυμίες.

 

5. Αν μετανιώσουμε, μπορούμε να “εξαφανίσουμε” το υαλουρονικό

Το υαλουρονικό μάς δίνει μια εξαιρετική δυνατότητα: αν, για τον οποιοδήποτε λόγο, θέλουμε να ξανακάνουμε τα χείλη μας όπως ήταν πριν, μπορούμε εύκολα να το πραγματοποιήσουμε. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό υλικό, την υαλουρονιδάση, που σε λίγες μόνο μέρες διαλύει το υαλουρονικό που έχει χρησιμοποιηθεί και τα χείλη επιστρέφουν στην κατάσταση που ήταν πριν την αυξητική.

 

Η αυξητική χειλιών είναι μια γρήγορη, άμεση διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής, που στις μέρες μας έχει εξελιχθεί με τη χρήση σύγχρονων, εξειδικευμένων υλικών. Είναι μια διαδικασία που ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να εφαρμόσει με επιτυχία στο ιατρείο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η γυναίκα (και ο άντρας) που θα πραγματοποιήσει μια τέτοια αισθητική βελτίωση θα συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές του ασχολίες. Το φυσικό αποτέλεσμα με όμορφα, φρέσκα, σαρκώδη χείλη χωρίς υπερβολές μπορεί να γίνει πραγματικότητα.