7 στοιχεία για μια επιτυχημένη αυξητική στήθους

7 στοιχεία για μια επιτυχημένη αυξητική στήθους

Αν σκέπτεστε αρκετό καιρό να κάνετε μια επέμβαση αυξητικής στήθους, αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει από το να κάνετε το επόμενο βήμα. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι δεν είστε σίγουρες για το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα. Μπορεί να έχετε αμφιβολίες για το κόστος και τι περιλαμβάνει αυτό συνολικά. Άλλες φορές μπορεί να φοβίζουν ιστορίες από δύσκολη αποθεραπεία.

Πολλές γυναίκες αμφιταλαντεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να κάνουν ή όχι αυξητική μαστού για να αποκτήσουν το στήθος που επιθυμούν. Το γεγονός είναι ότι τα ενθέματα σιλικόνης υπάρχουν σχεδόν 50 χρόνια στον χώρο της κοσμητικής ιατρικής, βελτιώνονται όσο προχωράει η τεχνολογία κι έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό το οποίο διαφέρει είναι το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμεί η γυναίκα και οι παράγοντες που την επηρρεάζουν όπως για παράδειγμα η μόδα.

Παρ’ όλ’ αυτά, το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος σε μια πλαστική επέμβαση αυξητικής στήθους αποτελεί “τέχνη” που μόνο ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να χειριστεί σωστά, με βάση το σωματότυπο αλλά και τις επιθυμίες της γυναίκας.

Η επιλογή του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, που θα κάνει την αυξητική στήθους, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία της επέμβασης. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα τη βοηθήσει να λάβει τις σωστές αποφάσεις και να γλυτώσει τις “κακοτοπιές”. Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο στο καλό αποτέλεσμα καθώς και στο να είναι η διαδικασία της αυξητικής στήθους μια θετική εμπειρία για τη γυναίκα. Κάποια στοιχεία που θα πρέπει η γυναίκα να λάβει υπόψιν της είναι τα παρακάτω:

—1) Πρώτ’ απ’ όλα η γυναίκα θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει ποιος είναι ο στόχος της. Οι ανάγκες κι επιθυμίες των γυναικών διαφέρουν, μπορεί η γυναίκα να θέλει ένα πιο “γεμάτο μπούστο”, να θέλει να αποκτήσει απλά τους μαστούς που η Φύση της έχει στερήσει, μπορεί να θέλει να δοθεί πιο νεανική όψη στο στήθος, ή ο μαστός να χρειάζεται αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους, ή μετά από θηλασμό σε συνδυασμό με ανόρθωση κ.α.—2) Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ενθεμάτων. Η επιλογή θα γίνει σε συνεννόηση και μετά από ενδελεχή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό.

—3) Το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης είναι σημαντικό για τη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος.

—4) Η επιλογή των ενθεμάτων και της θέσης που θα τοποθετηθούν εξαρτάται και από τις σωματικές αναλογίες της γυναίκας. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός, κάνοντας σωστές μετρήσεις, θα προτείνει στη γυναίκα μια ποικιλία ενθεμάτων που ταιριάζουν στο σωματότυπό της και διασφαλίζουν φυσικό αποτέλεσμα.

—5) Παρότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που συζητούν πλέον ανοικτά τις πλαστικές επεμβάσεις με φίλους ή γνωστούς, υπάρχουν πολλές γυναίκες που προτιμούν να μην αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους. Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση που υπάρχει στο ίντερνετ αλλά και γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, αποπροσανατολίζει τη γυναίκα. Άρα η συζήτηση για το μέγεθος, το είδος της τομής και ό,τι άλλο αφορά στην αυξητική στήθους θα πρέπει να γίνει με πλαστικό χειρουργό κι όχι με αναρμόδια άτομα που δεν κατέχουν την εξειδικευμένη γνώση ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.


—6) Η αυξητική στήθους απαιτεί γενική αναισθησία. Αυτό διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη γυναίκα. Είναι απαραίτητο η επέμβαση να γίνει με τη συνδρομή αναισθησιολόγου σε χώρο νοσοκομείου.


—7) Η αυξητική στήθους όπως και όλες οι άλλες πλαστικές επεμβάσεις στο στήθους (μειωτική στήθους, ανόρθωση μαστών), έχουν ένα διάστημα αποθεραπείας. Η διαφορά στο στήθος είναι εμφανής από την αρχή και τα νέα “προσόντα” αναδεικνύονται άμεσα, μέσα ήδη στον πρώτο μήνα, αλλά η τελική τους εμφάνιση έρχεται σταδιακά σε μερικούς μήνες. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο η αυξητική στήθους να μην γίνεται “την τελευταία στιγμή”, αλλά να προγραμματίζεται μερικούς μήνες πριν το καλοκαίρι.